Kendilerine yapmadıkları kıyak kalmadı: Hayat milletvekillerine güzel!

Milletvekilleri kendilerini "ödüllendirmeye" doyamıyor. Mart ayında "trafik cezamız olmasın, ömür boyu kırmızı pasaportumuz olsun" şeklinde bir düzenleme hazırlayan vekiller şimdi de trafikte "geçiş üstünlüğü'' hakkına sahip olacak.

11 bin lira maaş alan, 23 bin liraya kadar cep telefonu faturalarını halka ödeten, trafik cezalarını iptal eden, kendilerine ömür boyu geçerli kırmızı pasaport alma hakkı tanıyan, Genel Sağlık Sigortası ve E-Reçete'den kendilerini muaf tutan milletvekilleri kendilerini keyiflerince ödüllendirmeye devam ediyorlar. Milletvekilleri şimdi de trafikte geçiş üstünlüğü hakkına sahip olacak.

Vatan'dan Şebnem Hoşgör'ün haberine göre, AKP, CHP, MHP ve BDP'li vekillerin katılımıyla oluşturulan komisyon milletvekillerinin Anayasa'da yer almayan "her türlü haklarını" tek bir yasada toplayan düzenlenmeyi tamamlamak üzere.

Teklife son olarak, milletvekillerinin araçlarına trafikte ambulans, itfaiye ve polis araçlarına tanınan ''geçiş üstünlüğü'' hakkına sahip olmasını sağlayacak bir madde eklendi.

Milletvekilliklerinin kullandıkları araçlar Karayolları Trafik Kanunu ve ilgili yönetmeliklerde yazan trafik kısıtlama ve yasaklarına bağlı olmayacak.

11 bin lira maaş alıyorlar
Milletvekilleri aldıkları 11 bin liralık maaşla bu konuda dünyanın diğer ülkelerindeki vekilleri geride bırakırken, bir dönem vekillik yapması durumunda ise emekli olabiliyor. Yani bir milletvekili tek dönem vekillik yapıp bu göreve devam ettiğinde maaşı 20 bin liraya yaklaşıyor.

Buna karşın milletvekilleri yaptıkları tüm harcamaları halkın cebine mal etmeye devam ederken, aynı zamanda keyiflerince kendilerini ödüllendirmeyi sürdürüyor...

23 bin liraya kadar olan faturalar halkın cebinden
Asgari ücretin 701 TL olduğu Türkiye'de 11 bin 700 TL maaş alan milletvekillerine geçtiğimiz yıl telefon ve eğitim bütçesi verildi. Buna göre milletvekillerinin 23 bin liraya kadar olan telefon faturaları meclis bütçesinden karşılanırken, Milli Eğitim Bakanlığı’nca kabul edilen yerli veya yabancı dernek, vakıf veya kuruluşlarca ya da üniversitelerce yurtiçinde açılan dil kurslarına devam eden milletvekillerinin, 9 ay boyunca kurs ücretlerinin yüzde 60’ı da yine TBMM bütçesinden karşılanacak.

Halk sağlığa parayla ulaşıyor, vekil muaf kalıyor
Halkın sağlığa ulaşımını tamamen paralı hale getiren Genel Sağlık Sigortası Yasası’ndan muaf tutulan tek kesim hatırlanacağı üzere yine milletvekilleri olmuştu. Milletvekilleri çıkardıkları bu skandal yasadan kendilerini muaf tutulurken, kısa süre önce uygulamaya başlanan e-reçete uygulamasından da yine muaf tutulmuştu.

Trafik cezamız olmasın, ömür boyu kırmızı pasaportumuz olsun
Son düzenleme ile birlikte vekillere trafikte geçiş üstünlüğü tanıyan "milletvekili yasası"nın kamuoyuna daha önce yansıyan maddeleri de vekillerin kendilerine yönelik kıyak düzenlemelerini gözler önüne sermişti. Buna göre vekiller, ömür boyu kırmızı pasaport alma hakkı kazanırken, trafik cezasından da muaf tutulmuştu.

(soL - Haber Merkezi)