“Kenan Evren intihar etsin”

Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, yargılanması gündemde olan ve “Halk ‘Yargılansın’ derse intihar ederim” diyen Kenan Evren’e “Öyle kahramanlık yapmasın, bugünden tezi yok intihar etsin” çağrısında bulundu.

soL (HABER MERKEZİ) Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, Kenan Evren için "bugünden tezi yok intihar etsin" çağrısı yaptı. CHP'nin geçici 15. maddenin kaldırılması önerisiyle yargılanması gündeme gelen Kenan Evren, "Eğer halk benim için 'Yargılansın' derse, yargıyı beklemem intihar ederim" demişti.

Kamer Genç, 12 Eylül'ü şu sözlerle tanımladı: "12 Eylül, laik T.C. devletinin bütünlüğünün korunması konusundaki konuya çok büyük bir darbe vurmuştur. Demokrasi askıya alınmıştır. Birçok masum inanın ölümüne, işkence görmesine, işinden ve aşından olmasına neden olmuştur. Türkiye'de şeriat düzeninin gelip oturması için çok büyük zemin hazırlamıştır. Elbette, bu kara lekenin bir an önce silinmesi herkesin isteyeceği bir konudur."

"Yalnızca ihtilalcilerin değil, sivil politikacıların da sorumlu tutulması gerektiğini" söyleyen Genç, " Devleti yönetme konusunda acizlik içinde olan yöneticiler o makamları korumak için direnirlerse maalesef böyle darbeciler de kurtarıcı sıfatına gelir" dedi.

Geçici 15. maddenin kaldırılması önerisinin meclise getirilmesi durumunda kendisinin de imzalayacağını söyleyen Genç, "Ama bunu göz alamazlar. 15. Madde'nin kalkması bir şey ifade etmiyor. Ayrıca benim dokunulmazlığımın da kaldırılması gerekir. Ama benim dokunulmazlığımı kaldırmayı Tayyip Erdoğan göze alamaz. Kaldırdığı zaman onun milletvekilliği ve dokunulmazlığının da kalkması lazım. Yani boş işlerle uğraşıyorlar. Onun için yapılan gündemi değiştirmek, halkı kandırıyorlar" diye konuştu.

"İntihar etsin"

Kenan Evren'in durumuna da değinen Genç, "Yargılansın, herkes hak ettiği cezayı ya kendi eliyle ya da kanunla çekmelidir. Eğer birileri 'Kanunu beklemeyeyim, cezamı kendim çekerim' derse kendisini tebrik ederiz. Kenan Evren de öyle kahramanlık yapmasın. Kendisi büyük bir suçludur. Ona tavsiye ediyorum, hemen bugünden tezi yok intihar etsin" yorumunda bulundu.