Kemal Türkler davası devam ediyor

Kemal Türkler’in öldürülmesiyle ilgili, daha önce Yargıtay’ın iki defa bozma kararı verdiği davanın görüşmesine bugünkü duruşmayla devam edildi.

soL (HABER MERKEZİ) Kemal Türkler'in öldürülmesiyle ilgili davaya, bugün Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmayla devam edildi. Duruşmaya Türkler'in eşi, kızı ve torunu katılırken, sanık Ünal Osmanağaoğlu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okuduğu ve sınavlara girdiği gerekçesiyle katılmadı.

Yargıtay 9. Ceza Mahkemesi'nin bozma kararına rağmen Cumhuriyet Savcısı, sanığın öldürme ve yaralama olayına karıştığına dair şüpheden arınmış ve mahkumiyete yeter delil bulunmadığını ifade ederek, mahkemenin daha önce verdiği beraat kararında direnmesini talep etti.

DİSK'ten protesto gösterisi
DİSK, duruşmanın görüldüğü Bakırköy Adliyesi önünde bir eylem düzenledi. Burada bir açıklama yapan DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, "Beklentimiz, Kemal Türkler cinayetinin arkasındaki karanlık odakların ortaya çıkarılarak mahkum edilmesi ve gerçek adaletin sağlanmasıdır" dedi.

Kemal Türkler'in kızı Nilgün Soydan ise Ünal Osmanağaoğlu'nun babasının katili olduğunu belirterek, ''Ünal Osmanağaoğlu, babamın davasından bir gün mutlaka hüküm giyecektir. Zaten işlediği bir sürü suç nedeniyle senelerden beri tutukludur. Hiçbir zaman kaçamayacak. Benim gözlerime iyi bak. Sen benim babamın katilisin. Senin peşini asla bırakmayacağım'' diye konuştu.