Kemal Okuyan yazdı: Gericilik karşısında utanmamayı öğrenmek

Gericilik saldırıyor… Gericilik liberallerin açtığı kanallardan saldırıyor üstelik. Gericilik saldırırken günde beş kez “biz de dindarları çok ittik” diye sayıklamak gerçeği ters yüz edip, gericiliğe meşruiyet sağlamaktır.

(soL - Haber Merkezi) soL yazarı Kemal Okuyan, bugünkü yazısında CHP'ye, Türkiye soluna ve Haziran Direnişi'nde sokağa çıkan milyonlara yönelik "operasyon"u masaya yatırıyor.

CHP'nin kurultayla birlikte, Haziran kitlesinin sokağa çıkmasını sağlayan ideolojik referanslarını zayıflatmaya uğraştığına dikkat çeken Okuyan, bunun sola yönelik de daha kapsamlı bir operasyonun parçası olduğunu söyledi.

"Haziran Direnişi’ne, güçlü bir ideolojik karşı atağın eşlik etmemesinin bedelini ödüyoruz" diyen Kemal Okuyan, Haziran Direnişi'ni "renkli devrim"e çeviremeyen odakların, şimdi başka bir şey denediklerini ve bütün aktörleri buna boyun eğmeye zorladıklarını vurguluyor.

Türkiye solundaki akıl karışıklığının yalnızca özensizlik ya da öznel nedenlerden kaynaklanmadığını düşünen Okuyan, sola yönelik ideolojik baskı nedeniyle bunların yaşandığını, ancak bu baskının solun kendi değerlerini daha görünür hale getirerek kırılabileceğini yazdı:

"Bu baskı kırılır.

Zerre meşruiyeti olmayan bir cumhurbaşkanlığı seçimini meşruiyeti zaten sıfır birinin kazanmasından sonra, daha önce savunduğumuz “boykot” tercihinden dolayı utanmamayı öğrenirsek, bu baskıyı kırarız.

Cumhurbaşkanlığı seçimine sahicilik hissi kazandıran bir başka adayın oylarını artırmasını kendi başına “umut verici gelişme” olarak değerlendirmenin ne kadar saçma olduğunu anlarsak, bu baskıyı kırarız.

Ruşen Çakır’ın “ey Türkiye solu, gördünüz mü, bir halt olamadınız ama Kürt siyaset nasıl da serpilip gelişti” çıkışını fazla ciddiye almazsak, bu baskıyı kırarız.

Her dönemeçte, gericiliğin her ileri hamlesinde bildiğimiz doğruları, geçmişimizi, stratejimizi, sosyalizm ısrarımızı sorgulamaya kalkmazsak, bu baskıyı kırarız."

Kemal Okuyan'ın yazısı için tıklayınız: Gericilik karşısında utanmamayı öğrenmek