KCK: 'Tek yol direnişi yükseltmek'

Devam eden açlık grevleri ve hükümetin tavrı ile ilgili bir açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, "Tehlikeli bir hal alan bu gidişata dur demek için, tek yol direnmek ve mücadele etmek kalmıştır" dedi.

ANF'nin haberine göre, KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, cezaevlerindeki süresiz dönüşümsüz açlık grevlerinin ölüm sınırına ulaşmasıyla ilgili yazılı açıklamada bulundu.

Hareket olarak ölümler yaşanmadan makul taleplerin karşılanarak açlık grevinin sonlandırabileceği şeklinde bir yaklaşımın sahibi olmalarına rağmen Türkiye Başbakanı Erdoğan’ın zindanlarda ölümlerin yaşanmasına kendini yatırdığına dikkat çeken KCK, gerek cezaevlerinde gerekse dışarıda yaşanacak ölümlerden ve olaylardan bizzat Başbakan Erdoğan’ın kendisinin sorumlu olacağını belirtti. Tüm yapıcı girişimlerin sonuçsuz kaldığı yerde tek yolun direnmek olduğunu vurgulayan KCK, tüm demokratik kesimlere de daha aktif devreye girme çağrısında bulundu.

KCK ayrıca, "Karşımızda ölümlerden vicdanı sızlamayan ve siyasal kazanç elde etmek isteyen sadist bir Başbakan ve tek adamla yönetilen bir diktatörlük sistemi bulunmaktadır. Tehlikeli bir hal alan bu gidişata dur demek için, tek yol direnmek ve mücadele etmek kalmıştır” dedi.