KCK: 'Gaziantep saldırısı AKP'nin işine yaradı'

KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, Gaziantep saldırısını kınayan bir açıklama yaparak, “Kim tarafından yapılmış olursa olsun bu olayın sonuçları açıkça ortadır. Bu olay, savaş yürütmekte olan AKP hükümetinin işine yaramıştır” dedi.

KCK Yürütme Konseyi, PKK’nin “saldırıyla ilgilimiz” yok açıklamasının ardından bir açıklama yaparak, saldırıyı kınadı ve patlamanın AKP’nin işine yaradığını dile getirdi.

"Bu saldırının PKK tarafından yapılması mümkün değil"
ANF’de yer alan habere göre, KCK’nin açıklamasında saldırıdan büyük üzüntü duyulduğu ifade edildi. Medya ve AKP tarafından saldırıdan PKK’nin sorumlu tutulduğuna değinilen açıklamada, tüm Kürt halkını kazanmak isteyen ve önemli oranda Türkiye kamuoyunun desteğini de arkasına almayı hedefleyen bir çaba içerisinde olduklarını ve bu çaba içerisindeyken böyle bir olayın kendileri tarafından yapılmasının mümkün olmadığı duyuruldu.

AKP’nin bir savaş hükümeti olarak rol üstlendiğinin belirtildiği açıklamada, AKP’nin bu saldırıyı fırsat bilerek Kürt toplumunu sindirmek, ürkütmek için saldırı ve siyasi linç kampanyası başlattığı ifade edildi.

"Bu olay, savaş yürütmekte olan AKP hükümetinin işine yaramıştır"
“Göz göre göre 29 Aralık 2011’de Türk savaş uçaklarının vurması sonucu çoğu çocuk Roboskili 34 insanımızın hesabını hala vermeyen AKP hükümeti, Antep’teki provokatif olaya can simidi misali sarılıp savaş suçunu örtbas edemez” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kim tarafından yapılmış olursa olsun bu olayın sonuçları açıkça ortadır. Bu olay, savaş yürütmekte olan AKP hükümetinin işine yaramıştır. Halkımızın haklı talepleri karşısında zorlanan AKP hükümeti, bu olaya dayanarak toplumsal desteği arkasına alıp şovenizmi körüklemek ve bir çıkış yapmak istemektedir. Açık ki, bu olaydan ülke içinde ve ülke dışında Türkiye'yi savaş sürecine sürükleyen AKP hükümeti sorumludur.”

“Olayı kınıyoruz”
Herkesin acı duyduğu Gaziantep saldırısının kınandığının vurgulandığı açıklamada şöyle denildi:

“Kürt halkına, siyasi temsilcilerine ve parti teşkilatlarına dönük organize edilen faşist saldırıları, AKP’nin saldırı dilini, açıkça hedef gösteren düşmanca tutumunu da kınıyoruz.

İçerde ve dışarıda savaş konseptini adım adım uygulayan AKP hükümeti, Kürdistan Özgürlük Hareketini Suriye, İran mihverinde göstererek uluslar arası güçlerin hedefi içerde ise Antep olayını kullanarak şoven-milliyetçi kesimlerin hedef haline getirmek istemektedir. Ortadoğu’da rol kapma peşinde olan AKP’nin izlediği siyaset, Türkiye’yi uçuruma sürükleyen, Ortadoğu’nun barışçıl geleceğini zehirleyen, halkların demokrasi mücadelesini darbeleyen, Kürt sorununun çıkmazını derinleştiren siyasettir.”