Kaymakam'dan Rojda ismine veto

DTP'li Yaman, dün yaptığı basın açıklamasında, Aliağa Kaymakamı'nın adı Rojda olan bir kız çocuğunun öğretim yılı açılış etkinliğinde şiir okumasını engellediğini belirtti.

soL (HABER MERKEZİ) DTP Muş Milletvekili Nuri Yaman, Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu'nun, 2008-2009 öğretim yılı kutlama programında adı Kürtçe olan bir öğrencinin şiir okumasına izin vermediğini ileri sürdü. Yaman, Rojda isimli öğrencinin şiir okumasına izin vermeyen kaymakamın hükümetten güç aldığını belirtti ve daha önce de ilçede 'Sakıncalı Piyade' oyununu yasakladığını hatırlattı.

"Başka isim bulamadınız mı?"
Aliağa ilçesinde 2008-2009 öğretim yılı ilköğretim kutlama programının Şehit Çavuş Bülent Kula İlköğretim Okulu'na verildiğini, bu programda Rojda Bayram isimli bir öğrencinin de şiir okumasının kararlaştırıldığını kaydeden Yaman, yaşanan durumu, "söz konusu program ilçe kaymakamına sunulduğunda, davetiyeyi inceleyen Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu'nun programda şiir okuyacak öğrencilerden Rojda Bayram isimli öğrenciyi kastederek, okulun müdürüne tepki gösterdiği, hatta hakaret ve tehdide varan bir tutumla 'başka isimde bir öğrenci bulamadınız mı?' dediği iddia edilmektedir. Bu gelişmeler sonrasında, söz konusu okul yönetiminden kutlama programını yetiştiremediği yönünde bir dilekçe alındığı ve kutlama programının bir başka okula verildiği belirtilmektedir" diyerek açıkladı.

"Ötekileştirme"
Kaymakamın bu tutumunu "ötekileştirme" olarak tanımlayan Yaman, "bütün bunlar AB reformlarından söz eden AKP hükümetinin bilgisi ve sorumluluğunda gelişmektedir. Kamu görevlileri, hükümetin izlediği politikadan cesaret almaktadır. Daha önce 'Sakıncalı Piyade' oyununu da Aliağa'da 'sakıncalı' bularak yasaklayan bir kaymakamın Rojda ismini de 'sakıncalı' bulması, AKP'nin özgürlükler ülkesinin somut bir örneğidir" dedi.