'Kayıp trilyon davasında ifade verecek'

Hürriyet Gazetesi yazarı Taha Akyol, bugün gazetede yazdığı yazıda 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 'Kayıp trilyon’ davası için önümüzdeki haftalarda savcılığa giderek ifade vereceğini iddia etti.

Gazeteci Taha Akyol, Hürriyet Gazetesinde bugün yazdığı yazıda Abdullah Gül'ün Kayıp trilyon davasından dolayı savcılığa ifade vermeye gideceğini iddia etti.

Akyol, davada 5 kez şüpheli durumunda anılan Gül'ün 2009 yılında Çankaya Köşkü'nden bir yetkiliyi Ankara Savcılığı'na göndererek ifade vermeye hazır olduğunu, bunun için de kendisine gün bildirilmesi istediğini iddia etti.

Akyol o dönemde Abdullah Gül'ün neden ifadeye vermeye gitmediğini de şu sözlerle anlattı:

"Cumhurbaşkanlarının devletin başı olduğu gibi, dokunulmazlıktan öteye sorumsuzluğa da sahip olduğunu hatırlattılar. Ayrıca Cumhurbaşkanı’nın Ankara Savcılığı’nda ifade vermeye gitmesi halinde, devlet hayatında olmaması gereken protokol sorunlarının ortaya çıkacağını anlattılar. Savcı da, Gül’ün ifadeye gelmesinin uygun olmayacağını bildirdi. Bunun üzerine Gül, görevi devam ettiği müddetçe ifadeye gitmekten vazgeçti"

Taha Akyol'un bir diğer iddiasına göre Gül, geçtiğimiz hafta kendisini ziyarete gelen konuklarına anılarını anlatırken, bu olaydan da bahsederek şunları söyledi:

“Artık görevim bitiyor. Uygun bir zamanda avukatlarımı savcılığa göndereceğim, ifade vermek üzere gitmek için gün belirlenmesini isteyeceğim. Hukuk devleti budur, kimse imtiyazlı değildir, herkes gider ifade verir, suç var mı, yok mu diye karar verme yetkisi yargıya aittir.”