Kasklara numara uygulanamıyor

Emniyet Genel Müdürlüğü, Çevik Kuvvet polisinin kullandığı kaskların numaralandırılmasını Temmuz'a kadar tamamlamalarını istedi. Genel Müdürlük, personel arasında kask değişimini de yasakladı.

soL (HABER MERKEZİ) Emniyet Genel Müdürlüğü, toplumsal olaylarda "orantısız güç" kullanan Çevik Kuvvet personelinin belirlenmesi amacıyla "kask numaralandırma" uygulamasına gidilmesini talep etmişti.

Bazı illerde uygulamaya giren sistem için bir çok il emniyet müdürlüğünün yavaş davrandığının tespit edilmesi üzerine Genel Müdürlük yazılı genelgeden sonra emniyet müdürlüklerini sözlü olarak da uyarmaya başladı.

Son kararnameyle başka illere atanan emniyet müdürlerinden kasklara numara verilme işlemlerini tamamlamadan görev yerlerinden ayrılmamaları istendi. Yaklaşık 20 bin Çevik Kuvvet personelinin kaskı 1 Temmuz tarihinden itibaren numaralı olacağı açıklanıyor fakat uygulanabilirliliği için henüz kesin konuşulamıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, uygulamayla ilgili yeni emirler de yayınladığı bildirildi. Buna göre, numaralandırılmış kasklar çevik kuvvet personeline zimmetlenerek bir kimlik haline getirilecek.