Kardeş Öcalan konuşturuldu

Osman Öcalan, Vakit gazetesine yaptığı açıklamalarda “Ergenekon ve yüksek yargının içindeki Aleviler sıkışınca PKK’daki Aleviler harekete geçti” dedi.

Osman Öcalan, Vakit gazetesine konuştu. Öcalan, PKK’nin Aleviler’in kontrolüne geçtiğini iddia etti.

Öcalan, “PKK ve Türk ordusu, demokratik açılımı içten benimsemiyorlar. Çıkarılan çatışmalar, hükümetin Anayasa paketini referanduma götürmesi sebebiyledir. Saldırılar, referandumu sabote amaçlıdır, referandum boşa çıkarılmak istenmektedir. Adeta demokrasiye karşı bir savaş yapılmaktadır” dedi.

PKK’nin açılıma niye karşı olduğu yönündeki soruya Öcalan “PKK homojen bir güç değildir. PKK içerisindeki solcu ve Alevi kesim, ittifak halinde mevcut hükümete karşıdır. Daha doğrusu solcu ve Alevi PKK'lılar, AK Parti'yi başarısız kılmak için baştan beri savaşı dayatıyor. Biz dağlardayken bu kesimi etkisiz kılmıştık. Son zamanlarda yurtsever kesim yerine Alevi ve solcu kesim PKK içinde etkili olmuş durumda. PKK'yı şimdi bu grup yönlendirmektedir” yanıtı verdi.

PKK'nin “solcu ve Alevi kesiminin” başında Mustafa Karasu ve Duran Kalkan'ın bulunduğunu iddia eden Öcalan, “Özellikle Mustafa Karasu, bir Alevi dedesi gibi hareket eder. Karasu, Sivas'ın Alevilerindendir. Duran Kalkan ise Kürt bile değildir” şeklinde konuştu. Öcalan, Tokat Reşadiye ve İskenderun’daki saldırıları PKK’nin “Alevi” kesiminin yaptığını ileri sürdü.

“Hükümet Kürtler’in ılımlı sağ kesimiyle diyalog kursun”
Hükümetin, yurtsever demokrat Kürt kesimi ile direkt ya da dolaylı olarak diyalog kurması gerektiğini söyleyen Osman Öcalan, “Direkt yapılamıyorsa, endirekt diyalog kurulması olumlu sonuç verecektir. Hükümet, sol militanlar yerine Kürt kesiminin ılımlı sağ kesimi ile diyalog kurmalıdır. Fakat ne sağ, ne sol, hiç kimse ile diyalog kurulmamaktadır. Şahsım adına ben defalarca diyalog önerdim ama selam veren olmadı” diye konuştu.

AKP’yi başından bu yana olumlu bulduğunu vurgulayan Öcalan, “İktidar olmalarını heyecanla karşıladım. Kürt kesimi ile diyaloğa girecekleri inancındaydım. Muhafazakar demokrat Kürtlerle diyaloğa girmeleri, onları çok başarılı kılardı. Fakat Kürt çevresinde hiçbir kesimin muhatap alınmaması, ciddi bir eksiklik oldu. Zaman geçirilmeden AK Parti, Kürt sağı ile görüşmelere başlamalı” dedi.

“Karasu PKK içinde Ergenekon’un temsilcisi”

Osman Öcalan şunları söyledi: “Türkiye'deki bazı Alevilerin zor durumda olması ile PKK'nın Alevi yapılanmasının ülkeyi karıştırıp AK Parti'yi tasfiye etmek üzere gayret sarfetmeleri arasında ilişki gözardı edilemez. PKK içinde Ergenekon'u temsil eden isim, son günlerde Türk askerlerinin öldürülmesi talimatını veren Mustafa Karasu'dur. Karasu, aynı zamanda PKK'nın Avrupa'da terörist örgüt ilan edilmesi sürecini başlatan kişidir. PKK'nın silahlı mücadelesini sürdürmesini isteyen en önemli kişilerden birisidir kendisi. Kendisi solcu geçinse de onun Alevi damarları daha güçlüdür. PKK'yı AK Parti karşıtı çizgide tutmaktadır. Türkiye'deki bazı Alevilerin üzerine gidildiğinde, Alevi dedesi gibi hareket eden mevcut sürecin ideoloğu Mustafa Karasu'nun kazan kaldırması doğaldır. Karasu ve ekibi, AK Parti'yi ‘istemezük' diye Yeniçeriler gibi kazan kaldırmış durumdalar.”

AKP’ye “Ne olur beni de alın” mesajı
Öcalan, bugüne dair hedefini ise şu sözlerle açıkladı: “PKK'dan ayrıldığım günden itibaren illegal bir faaliyet içinde olmadım. Hedefim sivil siyaset yürütmek. Bu siyaseti de illegal bir örgütle değil, legal bir siyasi parti ile yürütmektir. Defalarca dönme isteğimi ilettim ama hükümet olumlu karşılamadı. Benim dönüşüm Türkiye için büyük fırsat olacaktır ama AK Parti bunu neden değerlendirmiyor, bilmiyorum. Mevcut durumda beklemedeyim. Kuzey Irak'ta Erbil yakınlarında yaşıyorum. Eşim ve çocuklarımla beraberim.”

(soL - Haber Merkezi)