Kardelen İlköğretim Okulu velileri İmam Hatip'e karşı eylemdeydi

Ankara Batıkent’te bulunan Kardelen İlköğretim Okulu’nun İmam Hatip'e dönüştürülmek istenmesine karşı veliler eylemdeydi.

Ankara Batıkent’te okullarının İmam Hatip okuluna dönüştürülmesini istemeyen veliler Kardelen İlköğretim Okulu’nun bahçesinde bir eylem düzenledi.

AKP’nin her alanda olduğu gibi eğitim alanında da gerici politikaları hayata geçirmek istediğini belirten veliler, “çocuklarımız oyun oynaması gerekirken, kaslarının kalem tutmak için bile yeteri kadar gelişmediği bir yaşta okula gönderilmek isteniyor” dediler.

Okulun İmam Hatip'e dönüştürülmesine karşı çıkan veliler ve öğretmenler topladıkları 4586 imzayı milli eğitim müdürlüğüne ilettiler.

Bu sırada okulun önünde bulunan veliler de aynı anda Milli Eğitim Bakanlığı’nı arayarak, bakanlığı telefon yağmuruna tuttu.

Topladıkları imzaları Milli Eğitim Müdürlüğü'ne götüren velilerin, müdürlükten aldığı cevap, "Başka uygun bir okul bulunamadığı için şimdilik iki sınıfı İmam Hatip'e dönüştürdük, iki gündür kayıt alıyoruz. Uygulamadan vazgeçemeyiz" oldu.

Okullarının ne olursa olsun İmam Hatip olmasına izin vermeyeceklerini belirten veliler, ulaşabilecekleri bütün velilerle ve bu konuda duyarlı olan herkesle birlikte okulun İmam Hatip'e dönüştürülmek istenmesine karşı mücadele edeceklerini söylediler.

Öte yandan okulun yanında bulunan caminin imamının, okulun İmam Hatip'e dönüştürülmesi için cuma namazı hutbelerinde velilere çocuklarını okulun İmam Hatip bölümüne yazdırmalarını söylediği öğrenildi.

Veliler'in yaptığı eyleme ÖDP, TKP, Halkevleri, Eğitim-Sen ve PSAKD'de destek verdi.

(soL-Ankara)