Karayılan: "Türk ordusunun onlarca kaybı var"

KCK Lideri Murat Karayılan Şemdinli'de yaşanan çatışmaları değerlendirdi. Çatışmalar sırasında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin onlarca kaybı olduğunu iddia eden Karayılan, kayıpların kamuoyundan gizlendiğini söyledi.

KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan ANF'ye verdiği özel röportajda Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde yaşanan çatışmaları değerlendirdi. Çatışmalar sırasında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin onlarca kaybı olduğunu iddia eden Karayılan, kayıpların kamuoyundan gizlendiğini söyledi.

'Yoğun bir savaş durumu var'
19 Haziran'dan bu yana PKK'nin operasyon yürüttüğünü söyleyen Karayılan şöyle konuştu:

"Şimdiye kadar Türk devleti ve Türk ordusu Kürdistan’ın her tarafında sürekli operasyonlar, özellikle tekniğe dayalı sürekli saldırılar geliştirmektedir. Artık bu sürece bir biçimde dur diyen, cevap olmaya çalışan bir gerilla hamlesine ihtiyaç doğmuştur. Gerillanın 2012 yılı itibarıyla içine girmiş olduğu yeni bir mücadele tarzı ve aşaması söz konusudur. Bu yeni mücadele aşaması bir üst aşamadır. Yani gerillanın temel taktiği olan vur-kaç taktiğiyle birlikte, birçok yerde vurup orada mevzilenme, alan hakimiyetini geliştirme biçimindeki bir taktik süreç gündemdedir. Bu çerçevede şimdi Kürdistan’da yaşanan yoğun bir savaş durumu vardır.

Ancak Türk devleti ve Türk basını ısrarlı bir biçimde, büyük bir çabayla bu savaşı yansıtmamakta, münferit bir takım olaylar gibi göstermeye çalışmaktadır. Oysa durum öyle değildir. Durum, arazi üzerinde yoğun bir çarpışma, mücadele ve savaş durumudur. Bu açıdan Türk devleti ve Türk basını gerçekleri kamuoyundan ve toplumdan gizlediği için Şemdinli olayı farklı şekillerde yorumlanmaktadır.

'PKK Şemdinli’yi ve Çukurca’yı basacaktı da, basamadı' biçimindeki iddia kesinlikle yalandır. PKK’nin nasıl bir planlamasının olduğunu burada söyleyecek değilim ama şunu net söyleyeyim ki şu ana kadar öyle bir planlaması söz konusu olmamıştır."

'Medya kayıpları gizliyor'
Devlet kanadından neden herhangi bir açıklama gelmediği şeklindeki bir soruya cevap veren Karayılan, "Şemdinli ve Hakkari'de savaş durumu var" derken şunları söyledi:

"Şunu söyleyeyim bir gazetede “gece uçaklar, gündüz kobralar Goman dağına karşı bombardıman yaptı” diye manşet yapıldı. Şimdi bu Goman Dağı nerededir, Şemdinli’nin dibindeki bir dağdır. Eğer Türk ordusu o dağa gidebiliyorsa ve operasyon yapabiliyorsa niye uçaklar gece kobralar da gündüz bombalıyor ki? Eğer öyle gerilla kuşatılmışsa niye onlar o kadar bombalıyor? Bir ordu gidemediği yere uçak gönderir. 2 aydan beri Türk uçakları Cîlo Dağı’nı niye bombalıyor? Niye Çukurca dağlarını ve Goman’ı ve Gostê’yi bombalıyor? Bütün bu alanların hepsi TC sınırları içerisindeki yerler değil midir? Kendisi giremediği için bombalıyor. Gerçek budur."