Karakolda dayak yiyen avukata dava açıldı

Kamera görüntülerinde ve bilirkişi raporlarında karakolda polisler tarafından dövüldüğü açıkça görülen avukata bir de dava açıldı.

İstanbul'da polis tarafından dövülen avukata kamera görüntüleri ve bilirkişi raporuna rağmen dava açıldı.

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, İstanbul’da kamera görüntülerine ve bilirkişi raporuna göre, iki polis tarafından tartaklanan ve kayıtdışı şekilde nezarethaneye konan avukat Bülent Kurt polisten, polis de Kurt’tan şikâyetçi oldu.

Savcılık bilirkişi raporunun ardından Kurt hakkında soruşturma açılmasına izin vermezken, Adalet Bakanlığı ise bilirkişi raporu ve kameralar yerine bir kişinin "tanıklığını" kabul ederek Kurt hakkında soruşturma izni verdi.

Bu iznin ardından Kurt hakkında Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi ’nde dava açılırken şikâyet ettiği polislerle ilgili soruşturma ise hâlâ sürüyor.

Ne olmuştu?
Şanlıurfalı iki amcaoğlu Ali ve Ahmet Sarıkaya, 22 Eylül 2010’da park sorunu nedeniyle polisle tartıştı. Ahmet Sarıkaya’ya göre polislerden biri, “Siz vatan hainisiniz, hepinizin a... k...” dedi. Sarıkaya da “Urfalıyım diye terörist miyim?” diye karşılık verince Aksaray Şehit Vedat Ulusoy Polis Merkezi’ne götürülen kuzenler için ‘polise direnme’ iddiasıyla işlem yapıldı. Kuzenler de Avukat Bülent Kurt’u çağırdı.

Kurt karakola girerken polis Ramazan Savaş, “Nereye gidiyorsun lan!” dedi. O da “Bu şekilde hitap edemezsin” dedi. Kurt kimliğini çıkarırken, etrafı polislerce sarıldı. Bir polis Kurt’u iterken, polis Evren Savaş yumruk attı. Kurt dışarıya çıkmak isteyince çembere alındı. Kolundan çekilerek içeriye sokuldu. İçeride, tartaklama sürdü. Ardından kayıtdışı şekilde nezarete kondu. 10 dakika bekletilen Kurt, serbest bırakıldı. Kurt polislerden, polisler de avukattan şikâyetçi oldu.