Kanser olan öğretmen işten çıkarıldı

Sözleşmeli öğretmen Metin Kurtçu 4 yıl öğretmenlik yapmasının ardından yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle işten çıkarıldı.

4 yıldır sözleşmeli öğretmenlik yapan Metin Kurtçu Kanser hastalığına yakalanmasının ardından tedavisi için 30 günlük rapor aldı. Sözleşmeli öğretmenlerin hastalıkları ne olursa olsun rapor hakkı 30 günle sınırlı olduğundan Kurtçu 31. gün işten çıkarıldı...

Radikal gazetesinde Umay Aktaş Salman'ın haberine göre hastalandığı için sözleşmesi feshedilen Metin Kurtçu yarın ameliyata girecek. İşten çıkarıldıktan sonra üç ay daha geçerli olacak SGK güvencesi ise Aralık ayında iptal olacak. Yani 20 gün sonra artık tedavi hakkı olamayacak.

Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi mezunu 28 yaşındaki Metin Kurtçu, dört yıllık sözleşmeli öğretmen. Kurtçu, üç yıl Erzurum’da bir köy okulunda çalıştıktan sonra Yozgat’a tayini çıkmış. Mayıs 2010’da Akut Miyeloid Lösemi teşhisi konulmasının ardından Ankara’da tedaviye başlanıyor. Raporlu gün sayısı 30’u geçince de 14 Eylül’de sözleşmesi feshediliyor. Kurtçu çeşitli yerlere şikayetçi olsa, dava açsa da henüz sesini duyurabilmiş değil.

İstanbul’da üç yıl sözleşmeli öğretmenlik yapan Elif Aybaç Aşık da Nisan ayında beyninde tümör olduğu için 40 günlük rapor alınca işine son verilmişti.