"Kanlı 1 Mayıs da Ergenekon'un işi"

TBMM İçişleri Komisyonu’nda bulunan CHP’li ve AKP’li milletvekilleri, ortaklaşarak 1 Mayıs 1977’deki katliamın Ergenekon davasına dahil edilmesini istediler.

soL (HABER MERKEZİ) Meclis'teki İçişleri Komisyonu üyesi AKP'li ve CHP'li milletvekilleri, 1 Mayıs'ın tatil ilan edilmesini kabul ettikleri görüşmelerin ardından, 1 Mayıs 1977'de Taksim meydanında yaşanan katliamın Ergenekon davasına dahil edilmesi isteğinde bulundu.

CHP İzmir Milletvekili Bülent Baratalı, "Profesörleri, rektörleri, sivil toplum örgütü temsilcilerini sorguya alan Ergenekon savcılarından bir ricam var bu davanın içine 1977 olayları dahil edilmelidir. Madem birilerinin dediği gibi 'Türkiye bağırsaklarını temizliyor' bu da bir bağırsaktır. Davaya, 1977 olaylarının dahil edilmesi gerekir diye düşünüyorum" dedi.

AKP Çorum Milletvekili Agah Kafkas da "Yargıyı 1977 olaylarıyla ilgili görevini yapmaya çağırıyorum" dedi. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği yöneticilerinin Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınmaları hakkındaki görüşü sorulan Kafkas, "Yargının neyi sorgulayacağına karışma noktasında olamam. Yargıya saygılıyım. Adına 'çağdaş' demekle çağdaş olunmuyor. Demokrasiyi hazmetmeliyiz" yanıtını verdi.