Kağıt tartışması mahkemelik oluyor

AKP yanlısı basının Doğan Medya Grubu'na yönelttiği "pahalıya kağıt aldılar" iddiası üzerine, Doğan Yayın Holding İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ yazılı bir açıklama yaptı.

soL (HABER MERKEZİ) Bir süredir AKP yanlısı basında yer alan, Doğan Grubu'nun gazete kağıdını pahalıya alarak piyasayı yükseltip haksız rekabete yol açtığı iddialarına, grup adına İcra Kurulu Başkanı sıfatıyla Mehmet Ali Yalçındağ yanıt verdi. Yalçındağ ''bu kampanyanın nereden yönlendirildiği, hangi kamu kuruluşlarınca desteklendiği, kamuoyunca gayet iyi bilinmektedir ayrıca zamanlaması da yeteri kadar açıklayıcıdır'' diyerek, benzer haberleri daha önce Uzan Grubu'na ait gazetelerin yaptığını, bunun üzerine dava açtıklarını ve kazandıklarını anlattı.
"İftiracılar hükümetin tavrından destek alıyorlar" diyen Yalçındağ, gazetelerde yer alan iddiaların aksine, 5 Eylül 2001, 26 Eylül 2001, 15 Ekim 2001, 15 Kasım 2001 ve 27 Aralık 2001 tarihlerinde kağıt ithalatı yapmadıklarını söyledi.

"Sapla saman karıştırılıyor"
Diğer ithalat kalemlerinin de çarpıtılarak yansıtıldığını iddia eden Yalçındağ, tarihlerin ve miktarların doğru olduğunu, ancak, aldıkları kağıdın, haberde kıyaslanan 400 dolarlık Rus kağıdından farklı olduğunu, aldıkları kağıdın A kalite Kanada kağıdı olduğu için diğer gazetelerin aldığı kağıtla kıyaslanamayacağını belirtti.

"Ya olmayan bir ithalattan söz edilmekte ya da her bir örnekte elmalarla armutlar, sapla saman birbirine karıştırılmaktadır" diyen Yalçındağ, kendilerine yönelik "iftira"lara karşı yargıya başvuracaklarını açıkladı.