Kadro için öyle şartlar aradılar ki İsimleri de yazsaydınız bari

Giresun Üniversitesi’nin, çeşitli fakültelere öğretim üyesi alımı için Resmi Gazete’de yayımlanan ilanında, neredeyse isimleri yazmaya varacak “şartlar” aranıyor.

(soL -Haber Merkezi) Üniversiteler, kadrolaşmaya iş ilanlarından başlıyor. Benzeri daha önce de yaşanan, kadro ilanlarının “adrese teslim” şartlar içermesi, üniversitelerin öğretim üyesi kadrosu ihtiyacını karşılamak yerine, yönetimlere yakın kişilerin atanmasını sağlama peşinde olduğunu gösteriyor.

Dün Resmi Gazete’de yayımlanan Giresun Üniversitesi duyurusu da şaşırtıcı ölçüde “daraltılmış” şartlar içeriyor. Alınacak öğretim üyelerinden bazılarının “Anastrazolün sıçan testisi üzerindeki etkisi alanında çalışması olmak”, “Siyasal modernleşme ve seçkinler konuları üzerine çalışmaları olmak” gibi koşulları yerine getirmeleri gerekiyor.

ADAYLAR BELLİ GİBİ
Giresun Üniversitesi Rektör-lüğü’nün Resmi Gazete’deki ilanına göre, üniversite birimlerine YÖK ve devlet memurları yasaları uyarınca öğretim üyesi alınacak. Başvurular 15 gün içerisinde yapılacak. Alınacağı belirtilen kişilerde aranacak bazı şartlar ise kimlerin alınacağının belli olduğu kuşkusu uyandırıyor.

Örneğin Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Üroloji Anabilim Dalı Bölümüne alınacak yardımcı doçent için “Anastrozolun rat (sıçan) testisi üzerine etkisi alanında çalışması olmak” şartı isteniyor.

TEK ŞART DA DEĞİL
Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı Bölümü için açılan doçent kadrosuna başvuracak kişinin ise Yeni Türk Edebiyatı anabilim dalında doçent unvanını almış olmasının yanında, roman türü üzerine çalışmış olması gerekiyor.

Yine Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Türk Halk Edebiyatı Anabilim Dalı Bölümü’ne alınacak bir yardımcı doçentin halk bilimi alanında doktora yapmış olması ve karşılaştırmalı Türk destanları üzerine çalışmış olması isteniyor.

Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü Mimari Restorasyon Programına alınacak bir yardımcı doçent, eğer atanmak istiyorsa “Ekolojik odun anatomisi, odun fiziği ve mekaniği üzerine çalışmalar” yapmış olmalı.

ENDOTELYAL PROGENİTÖR...
Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Kardiyoloji Anabilim Dalı’nda çalışma “şansı” yakalamak isteyen bir yardımcı doçent, “Endotelyal progenitör hücreler ve kardiyovasküler hastalıklar üzerine çalışmalar” yapmamışsa atanması mümkün değil.

Alınacak öğretim üyeleri ve istenen şartlardan bazıları şöyle:

Matematik Bölümü Cebir ve Sayılar Teorisi Anabilim Dalı, Yardımcı Doçent: Bulanık kaba cebirsel yapılar üzerine çalışmaları olmak.

Uluslararası İlişkiler Bölümü, Yardımcı Doçent: Karadeniz Havzası, Balkanlar ve Kafkasya üzerine çalışmaları olmak.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Optisyenlik Programı.

Yardımcı Doçent: Antioksidanlar ve metal halid komplekler üzerine çalışmaları olmak.