Kadın düşmanlığı her gün, her yerde!

Gün geçtikçe artan kadına şiddet bugün Muğla'da yaşandı. Nişanlısından ayrılmak isteyen 18 yaşındaki Ö.A., ailesi tarafından tecavüze uğratılmak istendi. Aynı gün içerisinde Gaziantep'te 17 yaşındaki B.P. bıçaklı saldırıya uğradı, İstanbul'da bir kadın daha eski eşinin usturalı saldırısına maruz kaldı.

Kadın düşmanlığıyla beslenen kadına şiddet gün geçtikçe artıyor. Muğla'nın Fethiye ilçesinde nişanlısından ayrılmak istediği için ailesi tarafından aynı odaya kapatıldığı nişanlısının tecavüz teşebbüsüne maruz kalan 18 yaşındaki Ö.A'nın yaşadıkları kadın düşmanlığının artık hangi boyutlara varacağının ürkünç bir tablosunu gözler önüne seriyor. Ö.A.'nın yaşadıklarının üstüne köyün muhtarı Mehmet Ali Güzel'in, "Bu genç kızımızı 3 gün oğlan evinde gördüm. Hiçbir sorunları yoktu" şeklinde yaptığı açıklaması ise tam bir skandal olarak nitelendirildi.

Ailesi nişanlısından ayrılmaması için baskı yaptı
DHA'nın haberine göre, Fethiye’nin Bozyer Köyü’nde oturan Ö.A., 4 ay önce bir otelde çalışan T.G. ile nişanlandı. Ancak son 1 aydır nişanlı çiftin arası açıldı. Ayrılmak isteyen Ö.A., kararını nişanlısı T.G. ile annesi S.A. ve babası S.A.’ya anlattı. Karara karşı çıkan Ö.A.’nın anne ve babası, kızlarına T.G. ile evlenmesi konusunda baskı yaptı. T.G. de nişanlısının ayrılma isteğini babası N.A.’ya anlatarak, yardım istedi. Bunun üzerine bir araya gelen iki ailenin fertleri, çiftin evlenmesi için akıl almaz bir plan yaptı. Plan Ö.A.’nın anne ve babası tarafından da onaylanınca devreye sokuldu.

Odanın penceresinden kaçıp jandarmaya sığındı
Geçen perşembe günü evinden alınan Ö.A., Gökben Köyü’nde, T.G.’nin halası H.C.’nin evine götürüldü. Genç kızı evde T.G.’nin babası ile akrabaları karşıladı. Ö.A.’ya, T.G. ile evlenip evlenmeyeceğini soran aile bireyleri, "hayır" yanıtını alınca genç kızı evin yatak odasına kilitledi. Daha sonra Ö.A.’nın yanına nişanlısı T.G. girdi. T.G., kendisinden ayrılmak isteyen Ö.A.’yı cinsel ilişkiye zorladı. T.G.’nin tüm girişimlerine 3 saat karşı koyan Ö.A., nişanlısının odadan çıkmasını fırsat bilerek evin penceresinden kaçıp jandarmaya sığındı. Olay sonrası Ö.A.’nın annesi, babası, ayrılmak istediği nişanlısı T.G. ile 6 yakını tutuklandı.

İnsanlık dışı planı hazırlayan aile tutuklandı
İki aileden 9 kişinin cezaevine gönderildiği olay, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından da yakın takibe alındı. Aile ve Sosyal Politikalar Fethiye İlçe Müdürü İsa Eseoğlu, mağdur kız ve yakınlarıyla görüşerek olayın peşinden gelebilecek tehditlerle ilgili bilgi verdiğini kaydetti. Talebi doğrultusunda Ö.A.’yı kadın konuk evine alabileceklerini belirten Eseoğlu, bu talebin şu an gerek olmadığı gerekçesiyle geri çevrildiğini söyledi.

Ö.A'ya yaşatılanlar değil, ailenin tutuklanması dert oldu
Olayın yaşandığı Gökben Köyü Muhtarı Mehmet Ali Güzel ise Ö.A. ile T.G. arasında bir sorun bulunmadığını belirterek, çiftin her zaman samimi ve mutlu göründüğü yönünde açıklamalar yaptı. Ö.A.'nın yaşadığı mağduriyetin kadın düşmanlığının yanında etkisiz kaldığı anlaşılan muhtar Güzel, tuhaf açıklamalarına şu şekilde devam etti:

"Kızımız komşumuz olan Bozyer köyünden, babası ise aslen bizim köydendir. Şubat ayında nişanlandılar. Nişanın ardından bu aileleri hep bir arada gördüm. Hatta olay olmadan 2 gün öncesine kadar bu genç kızımızı 3 gün üst üste oğlan evinde gördüm. Aileler hep bir arada, iç içeydi. O güne gelinceye kadar hiçbir sorunları yoktu. Böyle bir olayın olabileceğine ihtimal vermiyorum. 9 kişi tutuklandı. Aileler mağdur durumda, çocuklar açıkta kaldı."

Gaziantep'te kadını bıçakla yaraladı
Kadın düşmanlığının gün geçtikçe ürkünç boyutlara vardığı gözler önündeyken bir kadına şiddet de bugün Gaziantep'te yaşandı. 17 yaşındaki B.P., dört yıldır birlikte olduğu ve ayrıldığı Feridun Kaya tarafından dört yerinden bıçaklanarak ağır yaralandı. Genç kadının hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.

İstanbul Maltepe'de eski eşi usturayla saldırdı
İstanbul Maltepe'de de bir kadın eski eşinin usturalı saldırısına uğradı. Anne ve babasını ayırmaya çalışan 12 yaşındaki çocuk da kolundan yaralandı. Çocuklarını görme bahanesiyle eski eşinin evine giden Esat Selçuk Ö., kredi kartlarından ötürü tartışmaya başladığı eşini kolundan ve başından usturayla yaraladı. Tedavi altına alınan kadının vücudunun çeşitli yerlerine ve kafasına yaklaşık 60 dikiş atıldı.

(soL - Haber Merkezi)