Kadıköy'de imam hatip rezaleti: Öğrencileri İETT otobüslerine doluşturuyorlar

İmam hatipe dönüştürülen Kadıköy Kaptan Hasanpaşa Ortaokulu'nun öğrencileri, nakil edildikleri okula tıkış tıkış İETT otobüsleri ile gönderiliyorlar. Dahası, velilere zorla, "öğrencinin taşınması sırasında tüm sorumluluk bana aittir" yazılı kağıtlar imzalattırılıyor.

(soL - Haber Merkezi) 15 Eylül’de okulların açılması ile birlikte pek çok okulda öğrenciler mağdur edildi. AKP’nin okulları imam hatibe çevirmesinin mağdurlarından biri de Kaptan Hasanpaşa Ortaokulu. İstanbul’da Kadıköy Hasanpaşa'da bulunan okulda sıradışı bir durum uygulanıyor. Okula bir imam hatip ortaokulu ve bir kız imam hatip lisesi açılmış durumda. Okulun asıl öğrencileriyse İETT otobüsleriyle tıka basa ve ayakta başka bir okula gönderiliyorlar.

Velilere zorla kağıt imzalatılıyor
Otobüsler, öğrencileri bırakacakları okula kadar bile gitmiyor ve öğrencileri yokuş bir yolun başında bırakıyor. Sonrasında ise öğrenciler trafiğin aktığı, güvensiz yollarda dakikalarca yokuşu tırmanıyorlar ve yürüyorlar. Öğrencilerin ulaşımındaki güvensizlikler yetmezmiş gibi bir de velilere zorla "öğrencinin taşınması sırasında tüm sorumluluk bana aittir" kâğıdı imzalatılmaya çalışılıyor. Okula imam hatipler yerleştirildikten sonra yapılan yatırımların artması da mahalleliler arasında dikkat çekiyor. 18 Eylül Perşembe günü tüm basın mensupları, durumu yerinde görmeleri için saat 08.00'de Kaptan Hasanpaşa Okulu'na, 14.00'te de öğrencilerin gönderildiği İnönü Ortaokulu'na davet edildi. Eylemler Cuma günü artarak devam edecek.

İETT otobüsünden görüntüler:

Çocuklar okula bu yoldan yürüyerek gidiyorlar:

İşte o belge: