Kadıköy'de 1 Eylül Dünya Barış Günü eylemi

1 Eylül Dünya Barış günü nedeniyle Kadıköy'de eylem yapıldı. Yapılan konuşmalarda AKP'nin Ortadoğu politikalarının bölgeyi kana buladığı vurgulandı.

1 Eylül Barış Günü nedeniyle Kadıköy'de yapılmak istenen miting İstanbul Valiliği'nin getirdiği yasak kararı üzerine eylem olarak gerçekleştirildi. Kadıköy İskele Meydanı'nda bir araya gelen siyasi partiler ve kitle örgütleri, eylemi yaparken çevik kuvvet ekipleri bölgeyi ablukaya aldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Türkiye Mimar Mühendisler Odası (TMMOB), Türk Tabipler Birliği (TTB), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK)'in çağrısıyla yapılan mitingde, Barış Günü Komitesi adına söz alan Deniz Mardin, AKP'nin Ortadoğu halklarına karşı ırkçı politikalarda bulunduğunu belirterek Suriyeli göçmenlerin de Türkiye'de ırkçı saldırılara maruz kaldığını hatırlattı.

'Türkiye IŞİD'e kapıları kapatmalı'
Eyleme katılan FHKC temsilcisi Nicolay Saafin yaptığı konuşmada, direnen Ortadoğu halklarını selamlayarak "Filistin'de 25 yıldır süren barış görüşmeleri adı altında emperyalistler, siyonistler bizi katletmekte. Gerçek barış için mücadele ediyoruz. Türkiye hükümeti, İsrail'le ilişkileri kesmeli, IŞİD'e kapıları kapatmalı" dedi.

Avrupa Parlamentosu milletvekili Feleknaz Uca da söz alarak, 500 bin Ezidi'nin mülteci durumuna düştüğünü ifade ederek, "Genç Ezidi kadınlar IŞİD'in eline geçmemek için intihar ediyor" dedi. HDP milletvekili Sebahat Tuncel de "Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin Ortadoğu politikalarının mimarıdır. Bu politikaları devam ettirdikçe Ortadoğu'da kan akmaya devam edecek. AKP hükümetini bu politikalardan vazgeçmeye çağırıyoruz" diye konuştu.

Eylem, yapılan konuşmaların ardından sona erdi.