Kadıköy AKP'ye 'boyun eğmiyor' Güncelleme: 00:24

İstanbul'da bir diğer direniş kürsüsü de Kadıköy'de kuruldu. Binlerce yurttaş Kadıköy'de buluşuyor.

Güncelleme: 00:23
Kadıköy çevresinde dolaşan yürüyüşün Boğa'ya ulaşmasıyla eylem sona erdi. Vatandaşlar gruplar halinde ellerindeki tencere tavaları çalarak mahallelerine dönüyor. Yürüyüşün sona erdiği Boğa heykelinin üstünden "Genel Grev, Genel Direniş, Hükümet İstifa" pankartı açıldı.


Güncelleme: 00:16
Yürüyüş korteji Acıbadem'den tekrar Kadıköy'e dönecek. Kadıköy çevresinde dolaşarak tüm halkın eyleme davet edilmesi hedeflendi. Onbinlerce kişiye ulaşan yürüyüş kortejine sokaklardan katılımlar var. Kadıköy sokaklarında eylemler dışında neredeyse hiç insan kalmadı. "Boyun eğme" sloganıyla kurulan kürsü önünde birikerek harekete geçen kitleye yetişemeyenler de Kadıköy'ün her yerinde eylem halinde.


Güncelleme: 22:57
Rıhtım'a inen kortej daha da büyüyerek Tepe Nautilus alışveriş merkezi civarına hareket etti. Trafikteki vatandaşlar arabalarını durdurarak kornalarıyla destek veriyor. Rıhtım yönüne bakan bütün apartmanlardan insanlar pencerelere çıkarak sloganlara katılıyor. Bu sırada Boğa yönünden 2000 kişilik bir yürüyüş korteji daha Rıhtım'a indi. Kadıköy'ün eylem olmayan sokaklarının ve çarşının neredeyse tamamen boş olması tüm Kadıköy'ün eylemde olduğunu gösteriyor.


Güncelleme: 22:20
Birazdan yürüyüşe başlanacak. Kadıköy'ün çevre semtlerinden gelecek kortejler bekleniyor. İçerenköy'den 2000 kişinin daha Kadıköy'e gelmekte olduğu duyuruldu. Boğa çevresinde binlerce kişi "Hükümet istifa" sloganları atıyor.


Güncelleme: 22:05
Çiçekçi'den 1000, Acıbadem'den 1500 kişi Kadıköy'e doğru yürüyor. Kadıköy'deki kitle yürüyüşe geçmek için bütün semtlerin Boğa'ya ulaşmasını bekliyor. Altıyol'daki kitle hep bir ağızdan "Güzel günler göreceğiz" şarkısını söylüyor.


Güncelleme: 21:53
Kadıköy'de saat 22.00'a kadar toplanma devam edecek. Ender Yiğit, Nazım şiirlerini seslendirdi. Sanatçı Levent Ülgen ve Metin Coşkun da yaptıkları konuşmalarla eylemi selamlayarak Nazım Hikmet şiirlerini okudu.


Kadıköy'de direnenlerin kürsüsü kuruldu. Binlerce kişi Boğa'da buluşuyor. Eyleme katılanlar üstlerine "Dikkat Çapulcu!" yazılı etiketler yapıştırıyorlar. Büyük coşkunun olduğu buluşmada "Faşizme karşı omuz omuza", "Hükümet İstifa" sloganları atılıyor. Orhan Aydın kürsüden katılımcılara sesleniyor.