Kabine yeni bileşimiyle toplandı

Dün, yeni bileşimi ile toplanan Bakanlar Kurulu'nda, Devlet Bakanları'nın görev dağılımı belirlendi. Toplantıda, terörle ilgili bir müsteşarlık kurulması kararı alındı.

soL (HABER MERKEZİ) Bakanlar Kurulu dün, yeni bileşimi ile toplandı. Kabineye yeni katılımların olması nedeniyle görev dağılımı belirlenirken, terör ve ekonomik kriz de gündeme alındı. Sınır ticaretinin düzenlenmesine ilişkin kararnamenin ele alındığı toplantıda, terörle mücadele için bir müsteşarlık kurulması kararı alındı.

"Önceliklerimiz değişmedi"
Toplantıda, Türkiye'nin genel politikasıyla ilgili değerlendirmeler yapıldığını bildiren Çiçek, bir soru üzerine "60. hükümetin 56. toplantısını yaptık. Dolayısıyla bu yeni bir hükümet değil, AKP hükümetindeki bir yenilenmelidir. Yeni bir hükümet değil, yenilenmiş bir hükümettir. Dolayısıyla hükümet programında, 60. Hükümet programında TBMM'de sunduğumuz o programda, hangi önceliklerimiz varsa onlar devam ediyor" dedi.

Yeni katılan üyelelerle birlikte bu hedefleer ulaşmaya çalışılacağını söyleyen Çiçek, "dünyada, çevremizde, ülkemizde olup bitenler, öncelikleri de kendisi zaten belirliyor" dedi.

Terörle mücadele
Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basına açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Terörün, hem Türkiye'nin hem bölgenin hem de dünyanın gündeminde olan önemli ve uluslararası bir sorun olduğuna dikkat çekti ve "Dinamik bir konu olduğu içindir ki, tedbirlerin de güncelleştirilmesi, uygulamanın yanı sıra bu konuyla ilgili strateji ve politikaların geliştirilmesi, alınabilecek ilave tedbirler varsa alınması, terörle mücadelede uluslararası camiada olup bitenlerin takibi, değerlendirilmesi ve buna bağlı olarak ilgili birimlerin bu konuda uygulamalarına yardımcı olmak açısından bir müsteşarlığın kurulması gerekmektedir. Bu birim İçişleri Bakanlığına bağlı olarak kurulacaktır. Böylece terörle mücadelede bu işler tek elden yürütülmüş olacaktır" dedi.

Sınır ticareti
Toplantının gündem maddelerinden birisinin, sınır ticaretinin düzenlenmesine ilişkin bir kararname olduğunu söyleyen Çiçek, "Bu kararın amacı ülkemizin Doğu ve Güneydoğu Anadolu coğrafi bölgelerine kara sınırı bulunan komşu ülkelerle sınır ticareti kapsamında yapılacak ihracat ve ithalat işlemlerine ilişkin esasları belirlemektir'' dedi.

Ermenistan ile Türkiye arasındaki sınır kapısının açılmasının tartışıldığı sırada sınır ticareti ile ilgili yni bir düzenlemenin yapılması dikkat çekti. Kararnamede bahsedilen düzenlemelerin özellikle Artvin, Ardahan, Iğdır, Ağrı, Van, Hakkari, Şırnak, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis ve Hatay gibi illeri kapsadığını söyleyen Çiçek, "Ağrı, Hakkari ve Van illerine ilaveten, Iğdır Dilucu sınır hattında bir sınır ticaret merkezi" kurulmasının da planlandığını söyledi.