İzmit’te sahte seçmen skandalı

İzmit’te 3 katlı binanın var olmayan bodrum, dördüncü ve beşinci katlarına 11 sahte seçmen kaydedildi. 2007 yılından bu yana oy kullanan seçmenler hakkında, bina sahibi Ayşe Yörük suç duyurusunda bulundu.

Uğur Enç - soL

İzmit Yenidoğan Mahallesi Tarih Sokak No: 78 adresinde ikamet eden Ayşe Yörük, bir tesadüf sonucu binalarında kendi ailesi haricinde 11 vatandaşın daha kayıtlı olduğunu öğrendi. Konuyla ilgili kısa bir araştırma yapan Ayşe Yörük, söz konusu 11 kişinin 2007 yılından bu yana kendi meskeninde kayıtlı oldukları ve seçimlerde oy kullandıkları bilgilerine ulaştı.

Numarataj Servisi'ne başvurdu
Ayşe Yörük, elde ettiği bilgileri teyit etmek için nüfus müdürlüğüne gitti. Burada bilgilerin doğru olduğunu ve adresinde 11 sahte seçmenin kayıtlı bulunduğunu öğrenen Yörük, daha sonra Mahalle Muhtarı Fevzi Kocaman’la irtibata geçti. İddialara göre Muhtar Fevzi Kocaman, Ayşe Yörük’le ilgilenmedi. Yörük, daha sonra bina yerleşim düzenlemelerinde yetkili olan Büyükşehir Belediyesi Numarataj Servisi’ne başvurdu.

78/1 adresine taşıdılar
Numarataj servisine durumu anlatan Ayşe Yörük, ikamet ettiği binanın 3 katlı olduğunu ancak nüfus müdürlüğünde adresine kayıtlı gözüken kimi şahısların 4 ve 5. katlarda ikamet ettiği bilgisinin yer aldığını ifade etti. Ayşe Yörük’ün ifade ettiği yanlışı düzeltmek isteyen Numarataj Servisi çalışanları, Yörük’ün adresinde kayıtlı olan vatandaşların kayıtlarını, 78/1 diye adlandırdıkları taşınmaza kaydırdı.

Ne arsa ne de bina var
Hatanın giderildiğini düşünen Ayşe Yörük, evine döndüğünde başka bir yanlışla karşılaştı. Söz konusu sahte seçmenin kaydırıldığı 78/1 adresinde hiçbir bina bulunmamaktaydı. Yörük, 78/1 adresinde hayali bir bina yaratarak 11 seçmeni bu adrese kayıt eden Numarataj Servisi çalışanları, Mahalle Muhtarı Fevzi Kocaman ile adresine kayıtlı olan 11 seçmen hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda bulundu
Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı’na önceki gün görevi kötüye kullanmak ve sahte resmi evrak düzenleme gerekçesiyle suç duyurusunda bulunan Ayşe Yörük, şöyle konuştu: “Bu seçmenler aynı zamanda başka bir adreste de kayıtlılar. Bu vatandaşlar 2007 nüfus sayımında bizim adresimize yazılmışlar. O günden bugüne oy kullanıyorlar. Binamızın var olmayan 4 ve 5. katında, otopark olarak kullandığımız bölümde ve yengem Kıymet Özer’in evinde ikamet eden bu şahıslardan şikayetçi olduğumu muhtarımıza dile getirdim. Muhtar da bizimle ilgilenmedi. Yengem Kıymet Özer, tek başına yaşıyor. Onun evine 5 seçmen daha yazmışlar. Kim bilir bizim gibi kaç haneye aynısını yaptılar.”