İzmir Kordon'da fetva timi

İzmir bir süredir cübbeli ve sarıklı kişiler, Kordon'da dolaşanlara "İslam'ın emir ve yasaklarına uyma"ları yönünde nasihat veriyor.

İzmir Kordon'da bir süredir faaliyet göstermekte olan cübbeli ve sarıklı kişiler, çevrelerinde gördükleri kişilere dini telkinlerde bulunuyor.

9 Eylül Gazetesi’nden Figen Bican’ın haberine göre iki cüppeli ve sarıklı kişi, Kordon boyu yürüyerek oturan herkese 'aleykümselam' diyor, selam veriyor, özellikle birbirine sarılı vaziyette oturan sevgililerin yanına yaklaşıp “Allah'ın emir ve yasaklarına uyun” fetvası veriyordu. Kadınlara 'başınızı örtün', 'erkeklere ise sağınıza solunuza bakmayın' gibi cümleler kuran cüppeliler, Kordon'da rahatlıkla dolaştı, vatandaşın 'nasihat' diye adlandırdığı fetvalarını dillendirdi.

"Kızım senin kapanmam lazım"
Cüppeliler, bisikletle çerez ve su satan kasketli seyyar satıcının önüne çıkarak, 'Amca şapkayı çıkar, fes tak. Dinimizin emir ve yasaklarına uyalım. Senin yaşın gereği gençlere örnek olman lazım' dediler. İsmini vermek istemeyen bir çift, cüppeli ve sarıklı hocaları Kordon'da birkaç aydır gördüklerini belirtti. Genç çift, 'sizinle ne konuştular' diye sorduğumuzda ise, “Allah'ın yasak ve emirlerine uyun. Kur'an öğrenin ve okuyun. Kızım senin kapanmam lazım” cümlelerini kurduklarını belirttiler. Lise öğrencisi iki gencin de yanına yaklaşan ve sohbet eden cüppeliler, gençlere 'etrafınıza bakmayın, önünüze bakın” dediler. Gençler, cüppelilerin kendilerine 'kızlara bakmayın' dediklerini belirttiler.