İzmir’de bomba patladı, bir polis yaralı

İzmir Aliağa Emniyet Müdürlüğü binası önünde, elinde daha önce ele geçmiş olan patlayıcılarla dışarı çıkan bomba imha uzmanı polis memurunun elindeki bombanın patlaması sonucu polis ağır yaralandı.

soL (HABER MERKEZİ) İzmir'in Aliağa ilçesinde Emniyet Müdürlüğü binası önünde meydana gelen patlamada bir polis memuru ağır yaralandı. Yaralı polis Bilal Konakçı, Aliağa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, daha sonra Ege Üniversitesi Hastanesi'ne aktarıldı.

Konakçı'nın elinde infilak eden bombalı paket, binanın camlarını kırdı, çevredeki araçlara hasar verdi. İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, olayın ele geçirilen ve imha edilmesine karar verilen patlayıcı maddenin Emniyet Müdürlüğü binasından çıkarılması sırasında meydana geldiğini açıkladı.
Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya da olay yerine gelerek, incelemelerde bulunduklarını ve güvenlik kameralarını izlediklerini ifade etti. Kaya, olayı şöyle anlattı: "Polis memurumuz elinde bir poşetle dışarı çıkıyor, yere koyuyor ve patlama oluyor. Gördüğümüz bu. Daha önceden biri balıkçılardan diğeri de intihar eden bir kişiden ele geçen bomba bunlar. Daha önceden imha kararları çıkmıştı. Bunlardan biri patlamış olabilir diye düşünüyoruz."