İÜ'de polis terörü protesto edildi

İstanbul Üniversitesi’nde dün yaşanan polis müdahalesine karşı öğrenciler basın açıklaması düzenledi.

Dün İstanbul Üniversitesi Merkez Kampüs’te ülkücü bir grubun provakasyonu sonucu Hukuk Fakültesi binasına giren çevik kuvvet ekipleri solcu öğrencilere müdahale etmiş ve otuza yakın öğrenciyi gözaltına almıştı. Gözaltı ve tutuklamalara karşı bugün 200’e yakın öğrenci Beyazıt Meydanı’nda bir eylem düzenledi. Eyleme katılan öğrenciler “Polis defol, üniversiteler bizimdir”, “Fazişme karşı omuz omuza”, “Satır dışarı, bilim içeri” sloganları attı.

Merkez Kampüs’ten Beyazıt Meydanı’na çıkan öğrenciler burada bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasından önce gözaltına alınan öğrencilerden birinin annesi olan Ferdare Kösedağ bir konuşma yaptı. Kösedağ, “Bu sağ-sol çatışması değil, faşizmdir. Bu çocuklar bilim istiyor, eşit ve özgür bir üniversite istiyor. AKP iktidarı ise her alanda olduğu gibi üniversiteleri de kendi alanı haline getirdi. Yüreğim çok dolu ve söyleyecek çok şey var. Ben kendi çocuğuma da herkese de susmamasını öneriyorum” dedi.

Öğrencilerin okuduğu basın açıklaması metninde, “Bir kuşağı öldürerek, asarak, ‘kaybederek’ devrimci mücadeleyi bitireceğini sananlar bugün tutuklamalarla, soruşturmalarla, faşist saldırılarla baskı ve zorbalık yöntemlerini kullanıyor. Ancak gençliği yıldırmayacağınızı bir kez daha buradan haykırıyoruz. Baskılarınız, zorbalıklarınız, yandaş medyalarınız, güvenlikleriniz, polisleriniz, rektörleriniz, faşistleriniz vız gelir bize vız” ifadelerine yer verildi.

Öğrenciler serbest
Öğrenciler basın açıklamasının ardından gözaltına alınarak mahkemeye sevkedilen öğrenci arkadaşlarına destek olmak için Çağlayan Adliyesine gitti. Burada gözaltına alınanlar serbest bırakıldı. Öğrenciler, içerideki arkadaşlarıyla birlikte adliye önünden ayrıldı.

(soL- İstanbul)