İÜ'de polis bir tek onlara izin verdi!

Başbakan Erdoğan'ın İstanbul Üniversitesi'ni ziyareti adeta bir işgale dönüştü. Çok sayıda öğrenciyi gözaltına alan ve Fen-Edebiyat Fakültesi'nün önüne yaklaştırmayan polis bir tek AKP Gençlik Kolları üyesi bir grubun eylem yapmasına izin verdi.

Başbakan Erdoğan'ın İstanbul Üniversitesi ziyaretine eşlik eden polis ve özel koruma ordusu bir tek AKP'li gençlerin harem-selamlık eylemine izin verirken, İstanbul Üniversitesi Öğrenci Konseyi Sekreteri Adnan Tetikol gözaltına alındı.

Sadece AKP'li gruba izin
Fen-Edebiyat Fakültesi'nde derslerin iptal edilmesine ve polisin üniversite çevresindeki varlığına tepkisini sadece sözlü olarak dile getiren çok sayıda öğrenci gözaltına alınırken, az sayıdaki AKP Gençlik Kolları üyesinin Fen Fakültesi girişinde eylem yapmasına izin verildi.

Harem-selamlık eylemde basına açıklama yapan AKP'li genç konuşmasında "İÜ'nün sadece marjinal öğrenci gruplarından oluşmadığını göstermek istedk. Bize yakışan budur" ifadesine yer verdi.

Öğrenci Konseyi Sekreterine yaka paça gözaltı
Açılış dersine girmek için Edebiyat Fakültesi'ne gelen İstanbul Üniversitesi Öğrenci Konseyi Sekreteri Adnan Tetikol ise kapıdan çevrildi. Tetikol, duruma tepki göstermesi üzerine polisler tarafından yaka paça gözaltına alındı.

(soL - İstanbul)