İTÜ'lü asistanlar da eylemde

İstanbul Üniversitesi'nden sonra İTÜ'lü asistanlar da sorunlarına dikkat çekmek için bir basın açıklaması yapacaklar.

soL (HABER MERKEZİ) Bir süre önce İstanbul Üniversitesi'nde asistanların yoğun katılımlı eylemlerinin ardından, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde çalışan asistanlar da eyleme geçiyor.

İTÜ Araştırma Görevlileri Üniversite Temsilciliği'nin yaptığı duyuruda, eylemde, "50/d maddesine bağlı araştırma görevlilerinin kadro problemlerini" kamuoyuna duyurmanın amaçlandığı ifade edildi. Yakın zamana kadar, üniversitelerin birçoğunda 50/d kadrosunda olan araştırma görevlileri, doktoraları bittiğinde, daha güvenli kadro olanağı sağlayan 33. maddeye geçirilerek istihdam ediliyorlardı. YÖK, 31 Temmuz 2008'de çıkardığı yönetmelikle bu durumu değiştirmiş, YÖK Yürütme Kurulu da, 26 Kasım 2008 tarihli kararıyla 50/d'ye göre istihdam edilenlerin, 33. maddeye göre kadroya geçirilmemesini istemişti. Eğitim-Sen, konuyla ilgili hukuksal süreci başlatarak bir dava açmıştı.

İstanbul Üniversite'sinde asistanların taleplerini dile getirdiği eylemlerin ardından, İTÜ'lü asistanlar da 12 Şubat'ta bir basın açıklaması yaparak eyleme geçecekler. İTÜ Araştırma Görevlileri Üniversite Temsilciliği, açıklamanın perşembe günü saat 10:00'da, eski rektörlük binasının önündeki Atatürk heykelinin olduğu alanda yapılacağını duyurdu.