İTÜ'de TÜRGEV standı protesto edildi

İstanbul Teknik Üniversitesi yönetimi okul içerisinde TÜRGEV standlarına yer kiraladı. Öğrenciler protesto ederek TÜRGEV standının kaldırılmasını istedi. Erdoğan'ın kızı ve oğlunun yönetiminde olduğu TÜRGEV'in 17 Aralık yolsuzluk operasyonu sürecinde pek çok yolsuzluğu ortaya çıkmıştı.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde açılan TÜRGEV standı öğrenciler tarafından protesto edildi. İTÜ yönetiminin aralarında TÜRGEV'e ait olan pek çok yurda okul içerisinde yer kiraladığı ortaya çıktı. Her kayıt döneminde öğrencilerin masa açmasını engelleyen ve bu sene de çalışma yapan öğrencileri engelleyen İTÜ yönetimine TÜRGEV standını neden kiraladıklarını soran öğrenciler, "Para kazanalım" yanıtı aldı. Öğrenciler yayımladığı açıklamada, TÜRGEV standında AKP'li öğrencilerin bulunduğunu belirterek standın kaldırılmasını istedi.

Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve kızı Esra Albayrak’ın da yönetiminde bulunduğu TÜRGEV'e AKP'li belediyelerce arsaların bağışlandığı, Rıza Sarraf'ın kuryesi tarafından para taşındığı görüntüleri 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturması sürecinde ortaya çıkmıştı.