İTÜ’de 'Ay-Ti-Yu' protestosu

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde alınan eğitim dilinin İngilizce’ye çevirme kararı bugün gerçekleştirilecek eylemle protesto edilecek.

soL (HABER MERKEZİ) İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) senatosunun, Üniversite'deki eğitim dili tümüyle İngilizce'ye çevirme kararı, bugün saat 12:30'da 75. Yıl Öğrenci Sosyal Merkezi'nden Rektörlük binası önündeki Atatürk Anıtı'na yapılacak yürüyüş ve Anıt önünde sembolik olarak yapılacak "Türkçe Matematik" dersiyle protesto edilecek. Öğrenci ve akademisyenlerin katımıyla gerçekleştirilecek protesto eylemiyle eğitim dilinin İngilizce olması yönündeki kararın geri çekilmesi talep edilecek.

İTÜ Öğrenci Konseyi ile "Arıyorum" adlı İTÜ gazetesi tarafından yapılan açıklamada kabul edilen kararla "Türkçe bilime ve İTÜ'nün misyonuna açıkça zarar verileceği" ifade edilmişti. Açıklamada, "bu kararı protesto etmek ve geri çekilmesini talep etmek üzere, 8 Nisan 2009 Çarşamba günü 12:30'da 75. Yıl Öğrenci Sosyal Merkezi'nden Rektörlük binası önündeki Atatürk Anıtı'na yapılacak yürüyüşe ve Anıt önünde sembolik olarak yapılacak 'Türkçe matematik' dersine katılmaya, bütün İTÜ mensuplarını davet ediyoruz. Bu karar geri alınmalıdır" denilmişti.