İtfaiye araçları Bolu'da AKP'ye çalıştı!

Karamanlı Mahallesi Atatürk Bulvarı No: 14 Doğa Apartmanının Kuzey cephesine Adalet ve Kalkınma Partisi Belediye Başkan Adayı Alaeddin YILMAZ'la ilgili afişin 14 DR 554 resmi plakalı Belediye İtfaiye aracı ile asıldığını tespit eden TKP üyeleri, olayla ilgili olarak tespit yaptırıp tutanak tutturdular.

soL (Bolu) 20.03.2009 günü saat 19.40 sıralarında Bahçeli Karakolu'nun yanından geçtikten sonra ŞOK Mağazasının bulunduğu binanın yanındaki boş arazide 14 DR 554 resmi plakalı itfaiye merdiven aracının ayaklan ile yere sabitlenmiş, merdivenleri açılmış, merdiven üzerinde iki itfaiye işçisinin, aşağıda ise bir itfaiye memurunun beraberce binanın yan cephesine yaklaşık 15x10 metre ölçülerinde üzerinde Bolu Belediye Başkanı ve Adayı Alaeddin YILMAZ'ın resminin AKP ambleminin olduğu plastik çıkartmalı pankartın iplerle bağlandığı gören TKP Bolu Belediye Başkan Adayı Murat Papuç, yakındaki Bahçelievler Polis merkezine giderek ihbarda bulundu ve tespit yaptırdı.

Yüksek Seçim Kurulunun 341 numaralı kararında "Memur ve hizmetlilerin siyasi bir partinin veya adayın emrinde siyasi bir faaliyette çalıştırılmalarının, her türlü araç ve gereç ile imkanlarını kullanmalarının veya kullandırılmalarının" ve "Vatandaşların ikamet ettikleri konutlara veya işyerlerine destekledikleri partilere veya adaylara ait parti bayrağı, afiş, resim ve flamaların asılmasının" yasak olduğunu ilan etmişti.

Murat Papuç, ifadesinde "kamu araçlarının her ne vesile ile olursa olsun, siyasi bir çalışma ve faaliyet veya herhangi bir siyasi partinin seçim çalışmaları için kullanamayacağı kararı ile yine aynı kararda bu şekildeki pankartların hiçbir şekilde asılamayacağı hükümlerini bildiğim için yakındaki. Bahçeli Karakoluna gelerek durumun tespit edilmesi istedim, yaklaşık 20 dakika içinde görevli memurlar geldi olay yerinden görüntü ve fotoğraf alındı, bu devlet aracının siyası çalışma için kullanılmasının yasak olması nedeniyle bu durumun İlçe Seçim Kuruluna iletebilmem için yazılı ifademin alınmasını ve tutanak tutulmasını talep ettim" dedi.

TKP Bolu Belediye Başkanı Adayı Papuç konuyla ilgili verdiği ifadesinde "Olay yerinden görüntü ve fotoğraf alındı, bu devlet aracının siyası çalışma için kullanılmasının yasak olması nedeniyle bu durumun İlçe Seçim Kuruluna iletebilmem için yazılı ifadem alındı. Afişi asan şahıs.yada kurumlardan davacı ve şikayetçiyim, uzlaşma kabul etmiyorum" dedi.

Olay yerine gelen ve belediye çalışanı itfaiye memurlarına "her partinin parasını vermek kaydıyla bu gibi işler için kullanabileceği" şeklinde ifade vermesi için telkinde bulunan belediye yetkileri, Tayyip Erdoğan'ın gelişine birkaç gün kala böylesi hatalarının bedelinin ağır olacağını bildikleri için, İtfaiye aracının her kamu aracında görev sırasında bulunması gereken araç görev kâğıdını da sakladılar.