İşte AKP vahşeti: Bu çığlığı unutmayacağız

Polisin dün akşam saat 20.15 civarında, Taksim Meydanı'da toplanan on binlerce kişiye gaz bombası yağdırması sırasında kamerya yansıyan bir görüntü, yoğun gaz içinde sıkışan bir kadının acı dolu çığlıklarını kaydetti. Devlet yetkilileri ise hala "orantılı güç" yalanına devam ediyor.

Dün sabahın erken saatlerinden itibaren Taksim Meydanı’nda ve Gezi Parkı’nda göstericilere saldıran polis, akşam 20.15 sularında ise adeta katliam çıkarmak istercesine Meydanı’da toplanan yaklaşık 60 bin kişiye gaz bombası yağdırdı, paniğe neden olmak için ses bombaları kullandı.

Ancak polisin büyük bir faciaya neden olabilecek bu vahşi saldırısı, eylemcilerin, atılan gaz bombalarından uzaklaşmaya çalışırken, birbirlerini sakinleştirme çabaları sayesinde engellendi.

Öte yandan, saldırı sonrasında medyaya yansıyan görüntüler ise insanı dehşete düşürmeye devam ediyor.

Radikal Muhabiri Serkan Ocak’ın saldırı sırasında kayıtta olan kamerasına yansıyan görüntüler, Cumhurbaşkanı’ndan İstanbul Valisi’ne kadar polisin eylemlere “orantılı bir şekilde müdahale” ettiği yönündeki iddiaların asılsız olduğunu bir kez daha gösteriyor.

Barikat olarak kullanılan bir belediye otobüsünün üzerinden saldırı anını kaydeden kamera, bir kadının acı dolu çığlıklarına ve çaresizliğine tanık oluyor.

İşte o yürek sızlatan görüntüler:

(soL- Haber Merkezi)