İşte AKP Türkiye'si: Batman'da çarşaflı diploma töreni

Batman'da dini eğitim verilen 144 kız öğrenci için yapılan diploma törenindeki görüntüler büyük tepki topladı. Törende, kız öğrencilerin yalnızca gözleri görünüyordu.

DHA'dan Arif Arslan'ın haberine göre Batman'ın yerel gazetelerinde bir diploma töreninden fotoğraf yayınlandı. Fotoğraf sosyal medyada tartışma konusu oldu. Peygamber Sevdalıları ve Kur'an Nesli Platformu'nun düzenlediği bir törende sadece gözleri gözükecek şekilde çarşaf giyen 144 genç kız, belge alarak "alime" oldu.

Batman'da bulunan Peygamber Sevdalıları ve Kur'an Nesli Platformu tarafından düzenlenen program çerçevesinde 4 yıldır Sarf, Nahiv, Tefsir, Hadis, Fıkıh gibi Arapça eğitim alan 144 genç kıza sertifika verildi.

Diploma alan kursiyerler sadece gözlerini açıkta bırakan kara çarşaflarla görüntülendiler. Düğün salonunda yapılan töreni yalnızca kadınlar ve çocuklar izledi.

'Bugünden sonra, Batman denilince akla petrol gelmeyecek'
Törene katılan tek erkek, Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ilahiyatçı Mehmet Göktaş "Buradaki kızlarımız sadece bir Kuran kursu diploması almıyor" dedi ve şöyle devam etti:

"Bu basitçe geçiştirilecek bir olay değildir. Peygamber Sevdalılarına sesleniyorum. Vallahi Diyarbakır Meydanı'ndaki bir milyon insanın toplanmasından ve Batman'da 500 bin insanın toplanmasından bu olay çok daha önemlidir. Sadece dinini öğrenmek için değil alime olmak için icazet alıyorlar. Bugünden sonra Batman denilince akla petrol gelmeyecek. İslam gelecek, alimeler gelecek, yeryüzüne Allah'ın dinini öğretmek üzere fışkıran Allah'ın nurları gelecek akla, göreceksiniz. Bu bir başlangıçtır. Çünkü buradan mezun olan kızlarımız evlerine gitmeyecek ve bu kızlarımız Allah'ın nurunu bu coğrafyanın dört bir yanına yayacak."