İstanbul'da 'omuz' sansürü!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Omurilik Felçlileri Derneği’nin kampanya afişlerini, fotoğraflarda yer alan Zahide Yetiş’in omuzlarının açık olduğu gerekçesiyle reddetti.

Doktorum adlı televizyon programının sunucusu Zahide Yetiş, bir dernek yararına reklam panolarına asılacak afişler için poz verdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise afişleri, Yetiş’in omuzlarının açık olduğu gerekçesiyle reddetti.

Bugün Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, bir televizyon kanalında yayınlanan Doktorum programının sunucusu Zahide Yetiş, Omurilik Felçlileri Derneği’nin kampanyası için ücret almadan kamera karşısına geçti. Felç olmamak için yapılması gerekenleri anlatan fotoğraflar çektirdi. Halkı uyarıcı bilgilerle afiş haline getirilen fotoğraflar, İstanbul’daki reklam panolarına asılacaktı. Ama belediye izin vermedi.

Omuzları kapatın
Belediye yetkilileri "Sunucunun omuzları açık. Bu afişleri sokaklara asamayız" deyip yeni çekim yapılmasını istedi. Dernek yöneticilerinin ise “Çok üzgünüz. Fotoğrafları yeniden çekeceğiz” yanıtını verdiği öne sürüldü.