İstanbul Üniversitesi'nde AKP'den öğrencilere 28 Şubat saldırısı!

İstanbul Üniversitesi'de AKP Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz'un katılacağı 28 Şubat sempozyumunu protesto eden öğrencilere polis biber gazı ve tazyikli su ile saldırdı. Saldırı sonrasında yaralanan öğrenciler var.

Güncelleme: 11:10
“Bizim Çocuklar” adlı bir grubun yapmak istediği paneli protesto eden öğrencilerden Baransel Ağca, yapılan saldırının ardından şunları söyledi:

Bizim çocuklar denilen platform İstanbul üniversite öğrenci kültür merkezinde açılan bir kulüp değildir ve bizler okulda yasal olan kulüplerimizle etkinlik yapmak istediğimizde bizi engelleyen okul yönetimi bu AKP şakşakçılarına etkinlik düzenlemeleri için yer vermiştir. Biz burada yasal olmayan bir şeyi engellemeye çalışıyoruz ve bunu kendi yasal haklarımızla protesto hakkımızla yapıyoruz. Burada yasadışı iş yapan okulun öğrencileri olan bizler değil, bunlardır. Bunlar 6. Filoya secde edenlerdir bizler ise 6.filoyu denize döken denizlerin yolundan gidenleriz.


Saat 8.30’da İstanbul Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi önünde toplanan İstanbul Üniversitesi Öğrencilerine yaptıkları basın açıklamasının hemen ardından çok sert bir polis saldırısı gerçekleştirildi.

Müdahale sonrası yaralanan 6 öğrenci hastaneye kaldırıldı.

(soL - İstanbul)