İspanyol öğrenci DTP mitingine katılmaktan yargılanıyor

Erasmus bursu ile Gaziantep Üniversitesi’nde okurken yasadışı bir gösteriye katıldığı ve “PKK’ye destek” gerekçesiyle gıyabında yargılanmaya başlanan İspanyol öğrenci Adriana Espinosa, İspanya’nın en büyük gazetesi El Pais’e konuştu. Espinosa, “Yasal bir parti olan DTP’nin gösterisine katıldım. Gösterinin yasa dışı olduğu izlemini edinmedim” dedi.

soL (HABER MERKEZİ) İspanya'nın en büyük gazetesi El Pais, Erasmus bursu ile Gaziantep Üniversitesi'ne okumaya giden 24 yaşındaki gazetecilik öğrencisi Adriana Espinosa'nın başından geçenleri "Adriana'nın Kabusu" başlığı ile yayımladı.

Röportajda Espinosa'nın Gaziantep'te ancak dört ay okuyabildiğini, "PKK'ye destek amacıyla yasa dışı gösterileri yönetmek, koordine etmek ve katılmak" ile suçlandığı davada suçlu bulunması halinde, bir buçuk yıl hapis cezası ve 25 bin TL para cezasına çarptırılabileceği belirtilerek Espinosa'nın açıklamalarına yer verildi.

Gaziantep'te iki Kürt bayan ile aynı evde kaldığını ve DTP tarafından düzenlenen bir gösteriye katıldığını belirten Espinosa, "Yasa dışı bir gösteri olduğu izlemini edinmedim ve bizi izleyen polis hiçbir şey söylemedi ancak daha sonra polisin evlerinde arama yaptığını, ev arkadaşı olan iki bayanın gözaltına alındığını ve kendisinin de sorgulandığını" söylüyor. Espinosa, iki ay sonra herhangi bir kaygısı olmadan ülkesine döndüğünü de kaydediyor.

Gaziantep'e dönmeye hazırlanırken "terör propagandası" yapmak suçu ile hakkında dava açıldığını öğrenen Espinosa, bu durumda Türkiye'ye dönmeyi düşünmediğini, konuyu AİHM'ye götürmeye kararlı olduğunu belirtiyor.