'IŞİD’in karargahı Şanlıurfa'

HDP Şanlıurfa milletvekili İbrahim Ayhan, IŞİD militanlarının Şanlıurfa'yı karargah olarak kullandığını ve sınırın öteki tarafına kurulan çadıra ateş açıldığını, top mermisi düşürüldüğünü iddia etti.

Suriye’nin Halep kentine bağlı Kobani ilçesinde, IŞİD militanlarıyla çatışan PYD’lilere destek vermek amacıyla Şanlıurfa’nın Birecik İlçesi’ne bağlı sınır hattında HDP tarafından kurulan çadırdaki nöbet devam ediyor. Çadırı ziyaret eden HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, IŞİD militanlarının Şanlıurfa’yı karargah olarak kullandığını iddia etti.

'Şanlıurfa'da cirit atıyorlar'
Kurulan çadırı bugün ziyaret eden HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, yaptığı açıklamada "IŞİD çeteleri tarafından Kobani halkına yönelik büyük vahşetler ve katliamlar gerçekleştirilmektedir. Bu çatışmalar orada yaşayan halkımızı büyük anlamda tehdit etmektedir. IŞİD burada kendi başına Kürt halkına karşı bir katliam gerçekleştirmemektedir. Başta Türkiye olmak üzere Ortadoğu’daki belli güçler tarafından desteklenmektedir" dedi.

IŞİD militanlarının Şanlıurfa'da olduğunu söyleyen Ayhan, "IŞİD mensupları Şanlıurfa’da cirit atmaktadırlar. Hastanelerden tutun, mühimmat götürme, geçiş güzergahı kullanmaya kadar bir çok alanda Şanlıurfa’yı adeta bir karargah olarak kullanmaktadırlar. Bu da AKP hükümetinin sorumluluğunda gerçekleşen ve onların gözleri önünde yapılan olaylardır" diye konuştu.

'AKP destekçi bir tutumda'
Sınırın karşısında çatışan IŞİD militanları tarafından nöbet çadırlarına yönelik ateş açıldığını ve sınır hattına ise bir top mermisinin düştüğünü iddia eden HDP’li İbrahim Ayhan, "Buraya bir top atılmışsa buradaki insanların güvenliği Türkiye devletinden sorumludur. Buna karşı bir cevap vermesi gerekiyordu. Bunu görmedik. Dışişleri Bakanlığı bununla ilgili açıklama bile yapmadı. AKP hükümeti bu mevcut çetelere ve ölüm makinelerine karşı bir destekçi tutumu ortaya koyuyor. Burada eğitim gördükleri yönünde çok ciddi iddialar var. Burada eğitim ve lojistik alan olarak kullandıkları görülüyor" dedi.