'IŞİD'e heron desteği' iddiası

TSK heronlarının IŞİD'e istihbarat sağlamak amacıyla Rojava'da keşif uçuşu yaptığı iddia edildi. YPG Komutanı Seydo Girêspî, geçtiğimiz gün IŞİD'e ait beş ambulansın Akçakale sınırından geçiş yaptığını öne sürdü.

TSK’ya ait heronların Rojava’da IŞİD’e istihbarat desteği için keşif uçuşu yaptığı iddia edildi. YPG komutanlarından Seydo Girêspî, Türkiye’nin rehin diplomatları için IŞİD’e heronlarla istihbarat desteği sağladığını öne sürdü.

Özgür Gündem'in haberine göre, YPG Komutanı Seydo Girêspî, heronların Kobanê Kantonu’nun doğu cephesinde sınırı geçerek YPG/YPJ mevzilerinin bulunduğu bölgede keşif uçuşları yaptığını belirtti. Türkiye’nin rehin alınan personelin pazarlığı için IŞİD’e istihbarat sağladığını düşündüklerini vurgulayan Girêspî, şu iddiada bulundu:

'IŞİD'in ambulansları sınırı geçti'
"3-4 gün önce bir çatışma sonrası gruplarından ayrı düşen 3 IŞİD’li gözümüzün önünde Türkiye’ye kaçtı ve bunları Türklerin bir askeri aracı gelip aldı. Arkadaşlarımız dürbünle takip ediyorlar ve 1-2 km sonra sınırın bu tarafındaki IŞİD birliklerine teslim ediliyor. Bunun gibi sayısız örnek var. Dün de IŞİD’in beş ambulansı Akçakale Sınır Kapısı’ndan geçerek Türkiye’ye gitti. IŞİD’in denetimindeki Sûsik köyüne her gece düzenli olarak araçlar geliyor ve gidiyor. Bunlar ikmal, takviye ve destek için olmasa bu neyin alışverişi."

Sınırdaki ışıklar söndürülüyor
Türkiye’nin IŞİD’e olan desteğini kesmediğini kaydeden Girêspî, "Daha önce sınır hattında uçuşlar yaparken şimdi ise içlere kadar geliyorlar” dedi. Sınırdaki köylerin IŞİD’in denetiminde olduğunu kaydeden Girêspî, Türkiye’nin bu bölgede IŞİD’e destek vermek amacıyla çoğu zaman sınırdaki ışıkları söndürdüğünü de kaydetti.