IŞİD'cilerden soL'a yalanlama var: 'soL Haber Portalı, adı üstünde...'

Irak-Şam İslam Devleti yanlısı yayın yapan bir site, dün soL Haber Portalı'nda yayımlanan IŞİD'lilerin İstanbul'da bayram namazı kılarak cihad çağrısı yaptığı şeklindeki haberi yalanladı. "Cihad ayetleri zaten Kuran'da var" diyen site, haberi yayımlayan bir dizi siteyi de hedef gösterdi.

(soL - Haber Merkezi) Irak ve Suriye'de binlerce kişiyi vahşice öldüren Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) isimli terörist örgüt yanlısı yayın yapan Tevhidi Gündem sitesi, dün soL'da yayımlanan "IŞİD, İstanbul'da cihad çağrısı yaptı" başlıklı haberden rahatsız oldu.

"İslam Düşmanlarından 'Bayram Namazı' hazımsızlığı" başlıklı haberde, bayram namazını doğrulayan ancak "cihad" çağrısı yapıldığı iddiasını yalanlayan site, "Hutbede cihad çağrısı yapıldığı iddia edilirken, görüntülere bakıldığında hususen bir çağrı yapılmamış ancak Allah'ın kitabındaki cihad ayetlerinin hutbede geçmesi cihad çağrısına yorulmuş. Bunların yanında müslümanlar için Allah'ın kitabında yüzlerce kez bahsettiği ve emrettiği cihadın ve çağrısının önemi ve kıymeti zaten bilinen ve gizlenmeyen bir olgudur." diyerek, "Cihad bizim için zaten olağan bir çağrı" demiş oldu.

Site, haberin "belli bir şer odağından" çıktığını iddia ederken, haberi yayımlayan medya kuruluşlarını, "Türkiye'de İslam düşmanlığı ile tanınan haber siteleri ve medya kurumları" olarak tanıttı.

Haberin son kısmında ise, IŞİD yanlısı site, AKP'nin IŞİD'e verdiği desteği unutmayarak, "Bu ilginç birlikteliğin ve toplu haber çalışmasının, emniyetteki paralel yapılanma operasyonun sonuçlarının iyiden iyiye belirginleşmesinin akabine gelmesi, AK Parti'yi devirmek isteyen hasımlarının son koz olarak müslümanları kullanmak istemelerini gösterir nitelikte" dedi.

IŞİD'cilerin yaptığı "haber"deki en eğlenceli kısım ise, "namaz" haberini yayımlayan yayın organlarını hedef gösterdikleri kısım oldu. "Şer odakları"nın listesi, şöyle:

Oda TV Haber sitesi (Ulusalcı-Sol)

Doğan Haber Ajansı (Kapitalist Kafir)

Sol Portal Haber sitesi (Adı üstünde)

T24 haber sitesi (neo-liberal sol)

Kürdistan24 (PKK yanlısı)

Zaman( Fetullahçı-Paralel)

Rast Haber (Şii-Rafizi)

soL Haber Portalı olarak, IŞİD yandaşlarının "soL"u gördükleri zaman kendi okur kitlelerine parantez içinde açıklama yapma ihtiyacı hissetmemelerinden, ancak gurur duyabiliriz.