İşçiye gaz magandaya nasihat

Türkiye'nin Hırvatistan'ı penaltılarla elediği maçtan sonra yalnızca İstanbul'da 11 kişi yaralandı. Vali Muammer Güler, çok sayıda silahın yakalandığını açıkladı.

soL (HABER MERKEZİ) Türkiye'nin Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek final maçında Hırvatistan'ı penaltılarla eleyerek yarı finale çıkmasının ardından sokağa dökülen kalabalıkların içinde sağa sola rastgele ateş açanlar çok sayıda kişinin yaralanmasına neden oldu. Niğde, Adapazarı, Siverek ve Bursa'dan yaralanma haberleri gelirken İstanbul'da 11 kişinin yaralandığı bizzat Vali Muammer Güler tarafından açıklandı. Güler 50 silahın ele geçtiğini ve 54 kişi hakkında adli işlem yapıldığını da açıkladı. Maç sonrası taşkınlıklara değinen Vali Güler "Türkiye'nin zaferinin herkesi sevindirdiğini, birlik ve beraberliğin gelişmesine katkıda bulunduğu"nu vurguladıktan sonra yine de üzücü olayların yaşandığını sözlerine ekledi.

Vali'nin bu açıklaması akla bir dizi soru getirdi. İstanbul'da son iki 1 Mayıs'ta bir yerlerden bulup getirdikleri birkaç silah dışında, göstericilerin ateşli silah taşıdığına dair hiçbir kanıt gösteremeyen emniyete "gazla, copla, panzerle saldırın" emrini veren bir Vali, 11 kişinin yaralanması ile biten, hastaların sabaha kadar uyumamasına neden olan taşkınlıklara neden göz yumdu? Magandaların birlik ve beraberlik hakkı var da işçilerin birlik ve dayanışma hakkı yok mu?