İmamlara Gülen standartı

Diyanet'in talebi üzerine imamların kıyafetlerine standart getiriliyor. Yeni kıyafet rengi için açık renklerin seçilmesinde Fethullah Gülen cemaatinin parmağı olduğu söyleniyor.

soL (HABER MERKEZİ) Diyanet'in talebi üzerine, Türkiye genelindeki imam ve müftülerin "aynı kalite standartı"nda cübbe ve fes giymeleri için çalışma başlatıldı. Ankara Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Ayşenur Usta, birçok kamu kurumundan gelen talep üzerine, personelin resmi kıyafetlerini diktiklerini söyledi. Usta, kurumların kıyafet tasarımları hazırlanırken psikologların da yer aldığı bir komisyonda karar verildiğini belirtti.

32 bin adet cübbe ve fes hazırladıklarını bildiren Usta, daha önceden din görevlilerinin kendilerinin diktirdiklerini, bu yüzden farklı renklerin olabildiğini söyledi.

Krem rengi sipariş edilen cübbe ve fesler ise dikkatleri başka yöne çekti.

Fethullah mı istedi?
Doğan Kitap'ın yayınladığı 'Fethullah Gülen' biyografisinde, Gülen'in, İzmir'de vaaz verdiği dönemde, ilk beyaz cübbe giyen din görevlilerinden biri olduğu vurgulanıyordu. 80'li yıllarda Gülen'i takip eden Şükrü Timur'un ifadesine göre, bu seçim, siyah cüppeli hocalardan farklı olduğunu göstermeye yönelikti. Şimdi Diyanet'in bu kararı, Fethullah cemaatinin bir ricasını yerine getirerek mi aldığı merak ediliyor.