'İmamınGülü' isimli AKP ve Cemaat karşıtı twitter kullanıcısına ölüm tehdidi

“İmamınGülü” ismiyle tanınan AKP ve Cemaat karşıtı internet kullanıcısının, kimliğinin deşifre edilmesi nedeniyle ölüm tehditleri aldığı öğrenildi.

“İmamınGülü” adıyla twitterdan paylaştığı AKP ve Cemaat karşıtı iletilerle dikkat çeken kullanıcının kimliğinin deşifre edilmesi sonrası belli kesimler tarafından linçe ve tehdide uğradığı öğrenildi. Öğretmen olduğu öğrenilen kullanıcının isminin ve çalışmakta olduğu okulun internetten deşifre edilmesi nedeniyle ölüm tehditleri aldığını belirtti.

Tehditler nedeniyle iki gün rapor aldığı öğrenilen öğretmen, kendisine ait fotoğrafların ve twitter hesabının çalınarak kendisine komplo kurulduğunu bildirdi. Öğretmenin katıldığı eylemler ve özel yaşamıyla ilgili fotoğraflar bazı internet siteleri tarafından hala yayınlanmakta.

Öğretmenin üyesi bulunduğu Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Veli Demir yaşananlara ilişkin bir açıklama yaparak üyelerinin yanında olacaklarını kaydetti:

“Bu arkadaşımızın kimlik bilgilerini çalıp, deşifre edenlerin takipçisi olarak, gereğini yapacağız. Bu belli çevrelerin linç olayıdır. Öğretmenimizin kendi resimlerinin ve bilgileri çalınmış. Ayrıca, çalınmasa da kendisinin siyasal iktidarı, kurumları, kurumların çalışmalarını eleştirme, olaylarla ilgili yorum yapma hakkı vardır. Biz kendisini savunuruz. Yeter ki kişilerin kurumların onurunu kıracak şeyler yapmasın. Kişilerin özel hesabından dahi kimseyi eleştirme hakkı yok mu? Öğretmen de yurttaştır. Demokratik aydındır. Ülkeye dair eleştirileri olabilir. Toplumsal değerler ve hareketi aşmayan her şeyde yanındayız. Sendikamız hemen kendisine bir avukat görevlendirdi.”

(soL - Haber Merkezi)