Ana içeriğe atla
  • soltv-logosoltv-light-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • gelenek-logo

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

İlle de Nobel

Erdoğan'a verilen tüm ödüllerde Nobel benzetmesi yapan basın bu kez Kral Faysal Ödülü'nü, "İslam dünyasının Nobeli" olarak sundu.

Yayın Tarihi: 13.01.2010 , 09:36 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Başbakan Erdoğan, "İslam dünyasına yaptığı hizmetlerden dolayı" Kral Faysal Ödülü'ne layık görüldüğü açıklandı. 1979 yılından beri verilmekte olan Kral Faysal Ödülleri arasında en prestijlisi olduğu iddia edilen "İslam'a hizmet ödülü"nün Erdoğan'a verilmesi basında "Arap Nobeli Erdoğan'a" başlığıyla yer buldu.

İslam dünyasına hizmetleri
Kral Faysal Fonu Genel Sekreteri Dr. Abdullah El Useymin ödüllerin sahiplerini duyurduğu açıklamada "Başbakan Erdoğan'a bu ödül siyasi ve idari başarı, aynı zamanda İslam dünyasında liderlik özellikleri nedeni ile verilmiştir" dedi. Açıklamanın devamında Erdoğan'ın ne kadar başarılı bir devlet adamı olduğunu ve Medeniyetler İttifakı'nda önemli bir rol üstlendiğine değinen El Useymin, "İslam dünyası açısından, başta Filistin halkının haklarını savunan öncü bir lider olarak Filistin’in adil ve haklı davası olmak üzere büyük Türk halkının da desteğini arkasına alarak İslam dünyasının sorunlarına büyük hizmetlerde bulunmuştur" dedi.

Kimler aldı?
Basınımızda çok prestijli bir ödül olarak sunulan "İslam'a hizmet ödülü"nü daha önceki bazı devlet adamı ve dernekler şu şekilde:
Mareşal Abdurrahman Muhammed Suwar ez-Zeheb (Sudan-2004)
Dr. Ahmed Muhammed Ali (Suudi Arabistan) ve Hariri Vakfı (Lübnan) (2005)
Şeyh Salih Bin Abdurrahman el-Husayn (Suudi Arabistan) ve Şeyh Yusuf Bin Casim Bin Muhammed el-Hacci (Kuveyt) (2006)
Tataristan Cumhurbaşkanı Mentimer Sharipovich Shaimiev (2007)
Kral Abdullah bin Abdulaziz Al Suud (2008)
Kitap ve Muhammedi Sünnetle Amel Edenlerle Yardımlaşma Derneği (Mısır) (2009)

Daha önce de Nobel almıştı

İsrail Dışişleri Bakanlığı Eski Müsteşarı ve Türkiye Eski Büyükelçisi Dr. Alon Liel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye ile İsrail arasında Golon tepeleri konusundaki arabulucu rolünü değerlendirirken, "Eğer burada bir başarı elde edilirse Başbakan Erdoğan Nobel Barış Ödülüne aday olabilir ve bu ödülü Erdoğan alır" demişti. 2008'de bu konuda sonuç alınamamasının ardından AKP'li bazı milletvekilleri 2009 Nobel Barış Ödülü'ne Başbakan Erdoğan'ın aday gösterilmesi gerektiğini söylemişti. Vekillerin bu çağrısı, basında da yankı bulmuş ve AKP'ye yakın kimi köşe yazarları da bu öneriyi desteklemişti. 2009 Nobel Barış Ödülü'nü Obama'nın almasından sonra Başbakan Erdoğan'ın aldığı tüm ödüller Nobel'e benzetilmeye başlandı. Dağıtılmaya başlandığı ilk günden beri, neredeyse her zaman AKP'lilere verilen Turgut Özal Ödülü'nün Erdoğan'a verilmesi basınımızda "Türkiye'nin Nobel'i Başbakan Erdoğan'a" şeklinde duyuruldu.
(soL - Haber Merkezi)

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.