İki koldan saldırdılar

Başbakan Erdoğan ve İdris Naim Şahin bugün Kürt siyasetine yönelik saldırgan açıklamalarına devam ettiler. Erdoğan "Zerdüştlük" söylemine devam ederken, yaptığı "tuhaf" açıklamalarla gündemden düşmeyen Bakan Şahin ise Büşra Ersanlı'nın "80 öncesi komünizan faaliyetlerde" bulunduğunu iddia etti.

Başbakan Erdoğan ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin bugün Kürt siyasetine iki koldan, üstelik Türkiye burjuva siyasetinin en popülist propaganda argümanlarıyla saldırdılar. Başbakan Erdoğan’ın din üzerinden yaptığı konuşmasında PKK'yi "Zerdüştlükle" suçlamaya devam ederken, Bakan Şahin de KCK kapsamında tutuklanan Büşra Ersanlı’nın "80 öncesi komünizan faaliyetlerde" bulunduğunu iddia etti.

"Kürtler her şeyden önce İslam’dır"
Başbakan Erdoğan, Bitlis'te partisinin İl Gençlik Kolları Toplantısı'nda konuştu. Gündeme dair açıklamalar yapan Erdoğan, özellikle Kürt bölgelerinde sık sık başvurduğu dinci söylemi yineledi ve “Zerdüştlük suçlamasını" tekrar ederek şu ifadeleri kullandı:

"Unutmayın, sizler Ortadoğu sokaklarındaki gençlerin imrendikleri bir ülkenin evlatlarısınız. Millet ırk demek, kavim demek asla demek değildir. Geçmişi ortak, sevinci ortak, hüznü ortak aynı şekilde gelecek tasavvuru ortak bir cemiyet demektir. Biz tek milletiz, tek bayrağız. Sadece bugün değil, tarihte defalarca bu milleti parçalamak istediler. Kale gibi direnci olan Kürtler her şeyden önce İslam’dır. Yani o birilerinin dediği gibi Kürtler Zerdüşt değildir, İslamdır. Apo’nun kitabında ‘Kürtlerin dili Zerdüşlüktür’ deniyor. Terörist başını peygamber olarak ilan edenler bunlar değil mi?"

Konuşmasında CHP’ye de eleştirilerde bulunan Erdoğan’ın asıl gündem maddesini ise Kürt başlığı oluşturuyordu. AKP yönelik eleştirilere “girilen yoldan geri dönülmeyeceğini” söyleyerek yanıt veren Erdoğan şöyle dedi:

"AKP’den bir geri dönüş bekleyenler boşuna beklerler. Asla taviz vermeden mücadele ettik, edeceğiz. Önce kendilerini sorgulansınlar…KCK operasyonu hükümetin değil, yargının kararını verdiği operasyonlardır. Hiçbir tutuklama delilsiz değildir, keyfi değildir. KCK’yı masum bir sivil oluşum gibi görenler delillere lütfen göz atsınlar Kendi sözde silahsızlanan bir örgüt nasıl masum gösterilir. Devlete paralel bir örgütlenme içine giren bir örgüt nasıl masum sayılabilir. Terör örgütlenmesiyle, masum sivil örgütlenmesi arasındaki farkı anlayın."

“Gomünistmiş bunlar…”
Daha önce sayısız “gafa” imza atan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, bu kez "KCK Operasyonu"nda tutuklanan Prof. Dr. Büşra Ersanlı'yla ilgili açıklamalarda bulundu. Ersanlı'nın tutuklanmasını ilginç gerekçelerle savunan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Profesör hanımefendinin 80 öncesi gençlik yıllarına bakın. Akrabalarının kim olduğunu, eniştesinin tutuklu olduğunu göreceksiniz" diyerek şöyle konuştu:

“Bir profesör tutuklanır mı? Bir kadın tutuklanır mı?’ Ben cevap veriyorum kadın olduğu için tutuklanmıyor, profesör olduğu için tutuklanmıyor. ‘Dersimiz siyaset, konumuz ayaklanma’ eğitimini yapıyorsa birisi, yapmaya devam ediyorsa… Büşra Ersanlı profesör hanımefendinin 80 öncesi gençlik yıllarına bir yolculuk yapmanızı tavsiye ederim. Hangi suçtan, hangi komünizan faaliyetten mahkum olduğunu, cezaevinde yattığını, akrabalarının kim olduğunu, eniştesinin bu ülkede bir başka faaliyetten tutuklu olduğunu, bir başka sevdanın yolcusu olduğunu araştırırsanız görürsünüz. İsim vermek istemiyorum. Bu yapı Türkiye’de gerçekten önemli ve ciddi bir yapıdır. Bu yapı bir kandırmaca, bir zorba yapıdır, bir zulüm yapısıdır. Daha önce bu bölgede feodal bir yapı vardı ağalar vardı, şeyhler vardı. Onların yerini, onların rolünü bir başka feodal yapı kaptı, komünizan bir feodal yapı kaptı. Bir esaret zinciri, bir de saadet zinciri var orada.”

(soL -Haber Merkezi)