İHH’den Fethullah Gülen’e tepki

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Gülen’in WSJ’ye verdiği röportaj için “İnşallah yanlıştır” dedi. Yıldırım, Gülen’den başsağlığı mesajı beklediklerini de söyledi.

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Fethullah Gülen’in Wall Street Journal gazetesine verdiği röportajı değerlendirdi. Yıldırım, “İnşallah bu haber yanlıştır” dedi.

“Ellerinde ölüm listesi vardı”
İsrailli askerlerin elinde ölüm listesi olduğunu iddia eden Yıldırım, “Gemiye inen bütün İsrail askerlerinde ölüm listesi vardı. Liste bir askerin üzerinden düştü ve sonra kendisi bütün askerlere listenin verildiğini söyledi. Liste şu an elimizde, listenin en başında da ben varım. İbrahim Bilgen vurulunca askerler telsizde ‘Raib’i vurduk, Raib’i vurduk’ diye konuştular. Vurulan diğer iki insan da, Cevdet Kılıçlar ve Ali Haydar da bana çok benziyor” dedi. Yıldırım, listede toplam 16 kişi olduğunu söyledi.

“Rotamız Mısır’dı”
Bülent Yıldırım Gazze’ye İsrail üzerinden değil Mısır üzerinden gideceklerini ifade ederek, Biz İsrail'in açıklama gereği 68 milin dışında paralel olarak seyrediyorduk ve Mısır'dan Gazze'ye girecektik. Bunu güvenlik gerekçesiyle açıklamadık” dedi.

Gülen’e tepki
Yıldırım, Gülen’in röportajı için “Fethullah Gülen'in eleştirel açıklamalarını yeni duydum, biz İsrail'e başvurduk ve bizi hep oyaladı İsrail. Cenevre sözleşmesine göre hareket ettik, açık deniz olduğu için bölge İsrail'in egemenliği altında değil. Doğrusu üzüldüm, inşallah bu haber yanlıştır, ben başsağlığında bulunmasını bekliyordum. Kendisine saygı duyuyoruz. Eleştirileri zannediyorum bir ara yüzyüze gelirsek derdimizi anlattığımızda vazgeçecektir. Açıklamayı keşke bizimle görüşerek yapsaydı” diye konuştu.

(soL - Haber Merkezi)