İGDAŞ reklam ajansı gibi!

Doğalgaz zamları yüzünden borcunu ödeyemeyenlere müjde! Sayaç mühürlemekten yorulan İGDAŞ, kredi kartıyla ve taksitle borç ödeme kolaylığı getiriyor. Bu ayın faturası tamam, sonraki aya da Allah kerim…

soL (HABER MERKEZİ) Geçen yılın başından itibaren yaptığı zamlarla halkı soğuğa mahkum eden İGDAŞ'ın, sloganlı faturalardan sonra yeni cinliği, taksitli ödeme sistemi oldu. Borcunu ödeyemediği için sayacı mühürlenenlere taksitle ödeme kampanyası başlatan İGDAŞ, kredi kartına altı taksit yapıyor. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan ve "amacımız kış aylarında kimseyi gazsız bırakmamak. Uygulamanın abonelerimize büyük kolaylık getireceğini düşünüyoruz" diyen İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan, taksitli doğalgazın küresel kriz nedeniyle bulunmuş bir çare olduğunu söyledi.

İGDAŞ'ın kredi kartı taksitlendirme müjdesi kulağa hoş gelse de, bir aylık faturayı taksitle borçlanabilecek olan abonelerin, bir sonraki ayın ödemesini nasıl denkleştirecekleri merak konusu. Ülkede yaşanan kredi kartı mağduriyetleri düşünülürse, İGDAŞ'ın bu kampanyası doğalgaz borçlarının kredi kartı borçlarına tahvil edilmesine yarayacak.

Enerjini verimli kullan, cebinde kalsın paran
Zamlarla halkın cebindeki bütün parayı çeken doğalgaz ve elektrik kurumları, mükemmel çözümleriyle halka şirin görünmeye çalışıyor. Enerji Bakanlığı'nın 2008 yılı başında geliştirdiği En-Ver projesi bunlardan biriydi. Enerjinin tasarruflu kullanımını halka öğretmesi amacıyla ortaya atılan çizgi karakter En-Ver'den sonra, TEDAŞ ve İGDAŞ ısı ve elektrik enerjisini, bir yılda yüzde 100'e yaklaşan zamlarla hükümet için "daha verimli" hale getirdiler. TEDAŞ elektrik faturalarına eklediği "birinci tekil şahıs sloganlarla" halkı daha tutumlu olmaya çağırdı. TEDAŞ'ın tutumluluk sloganları arasında, "enerjini verimli kullan, cebinde kalsın paran", "elektrikli ısıtıcı cüzdanını yakar" ve çok az sayıda vatandaşın edinebileceği fiyatlara sahip enerji tasarruflu (A serisi) beyaz eşyaların kullanımını tavsiye eden "en iyisi A serisi" yer alıyordu. İGDAŞ'ın kredi kartına altı taksit kampanyası da zamlardan beli bükülen halka daha hesaplı nasıl ısınabileceği konusunda üretilen son "pratik çözüm" oldu.