İdris Naim Şahin'in biber gazı 'şaka'ları bitmiyor: 'Burada size birkaç acı biber ikram etsem'

Biber gazına "organik" dediği için kendisine yöneltilen eleştirilere, "Ben size burada birkaç acı yeşil biber ikram etsem etkisini hissedersiniz" diyerek cevap veren İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, CHP'lilerin biber gazı eylemini de “Artık biber gazı bazıları için bir alışkanlık yaptı zannediyorum” diyerek yorumladı.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin biber gazı konusundan skandal açıklamalarına devam ediyor. Plan ve Bütçe Komisyonu’nun önceki gece yapılan toplantısında , biber gazına “organik madde” dediği için kendisini eleştiren CHP’lilere açıklama yaparken, biber gazının “biberden yapıldığını ve en hafif caydırıcı madde” olduğunu söyleyen İdris Naim Şahin, biberin organik olduğu için gazının da organik olduğunu savunarak şunları söyledi:

“Biberden üretildiği için ‘organik’ demek yadırganıyorsa gerçeğe aykırı değildir. Biberden üretilmiştir. Ben size burada birkaç acı yeşil biber ikram etsem etkisini hissedersiniz. Bu biber gazı da parfüm değil. Bu maksatla sıkılmıyor. Her yerde de sıkılmıyor. Nerede sıkılıyor? Kanunsuz eylemlerin içinde olan, hukuka, düzene aykırı davranışta ısrar edenlere, saldırı yapanlara en hafif caydırıcı madde olarak kullanılıyor.”

“Biber gazı bazılarına alışkanlık yaptı”
Bakan Şahin, Ordu gezisi sırasında da bir gazetecinin, İçişleri Bakanlığı'nın 2013 yılı bütçesi görüşmeleri öncesinde CHP’lilerin gerçekleştirdiği biber gazı protestosuna ilişkin görüşlerini sorması üzerine, “Artık biber gazı bazıları için bir alışkanlık yaptı zannediyorum” diyerek şöyle devam etti:

“İlgi çekici bir madde haline geldi. Beraberlerinde taşınan kişisel malzeme haline geldi, öyle zannediyorum.

Bizim bakanlığımızın bütçesinin görüşüldüğü dün akşam saatlerinde Cumhuriyet Halk Partili bazı milletvekillerimiz biber gazı edinmişler ve onu herhalde merakları nedeniyle incelerken gazı sıkmışlar.

Etraflarında da kendileri olduğu için kendileri sıkıp kendileri etkilenmişler. Böyle biraz eğlenceli biraz dramatik bir şey olmuş.
Ama denediler, biber gazının sonuç itibarıyla komisyon çalışmalarını engelleyecek bir etkisi olmadığını, anlık bir etkisi olduğunu, caydırıcı bir etkisi olduğunu deneysel olarak Cumhuriyet Halk Partili bir kısım arkadaşımız yaşamış oldu. Bize katkı verdiler, kendilerine teşekkür ediyorum.”

(soL-Haber Merkezi)