İdris Naim Şahin'i protesto eden TKP üyelerine 10 yıl hapis istendi!

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in Muğla ziyaretinde protesto gösterisi yapan ve gözaltına alınan TKP üyelerine, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 10 yıl hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede gerçek dışı ifadeler dikkat çekiyor.

22 Nisan 2012 tarihinde İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in Muğla ziyaretinde bir protesto eylemi yaparken gözaltına alınan TKP üyelerine, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 10 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Bakan Şahin, TKP'lilerden şikayetçi oldu
Olay günü Bakan Şahin’in kente geleceği haberi üzerine TKP üyeleri tarafından kentte bildiri dağıtımı gerçekleştirilirken, yapılmak istenen basın açıklamasına polis müdahale etmiş ve 15 kişiyi gözaltına almıştı.

Yaşanan bu saldırının ardından Bakan Şahin ile polis memurları Murat Bayram ve Faruk Aytaç’ın şikayetçi olduğu TKP üyeleri hakkında dava açılırken, hazırlanan iddianamedeki gerçek dışı iddialar oldukça dikkat çekti.

İddianamede gerçek dışı ifadeler yer alıyor
İddianamede, bakanın ziyareti nedeniyle Muğla'da birçok noktada trafiğin kapatılmasına karşın TKP üyeleri yolu kapatmakla suçlanırken, yine basın açıklaması yaparken gözaltına alınan TKP üyelerinin Valilik binasına yürüdükleri iddia ediliyor.

Bunların yanında, iddianamede polisleri yaralama suçu da yer alırken, eylem sırasında çekilen video ve fotoğraflarda bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı, tersine TKP üyelerinin polis tarafından darp edildiği net bir şekilde görülüyor.

Taklacı Bakan hakaretmiş
Pankartta yer alan “Taklacı bakan Muğla’dan def ol” ifadesinin “kamu görevlisine hakaret” olarak tanımlandığı iddianamede pankart ve megafon ise “suç aleti” sayıldı.

(soL – Muğla)