İdris Naim Şahin eski şefine sert çıktı: Aşiret mantığı, kabile mantığı...

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İstanbul'da adliyeye giderek gözaltındaki polislere destek verdi. Şahin, “Mesele devleti aşiret mantığıyla, kabile mantığıyla, dar bir akılla, tutulmuş bir akılla yönetme meselesidir” dedi.

Eski İçişleri Bakanı ve bağımsız Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin, “paralel devlet” operasyonunda gözaltına alınan polislere destek vermek üzere dün İstanbul'daki Çağlayan Adliyesi'ne gitti.

Polislerin yakınlarıyla iftar yapan Şahin, AKP hükümeti ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ı, “PKK'yle yeterince mücadele etmedikleri” imasıyla eleştirdi. 2011'de PKK'nin Ilgaz Dağı'nda Erdoğan'a suikast düzenlediğini, ardından kendisinin KCK'ye yönelik yapmak istediği operasyonu Erdoğan'ın “Bu ay Ramazan ayı, bu ayda, haram ayında adli operasyon yapılmaz” diyerek engellediğini belirten Şahin, “Haram ay diyen anlayış bugün bu Ramazan'da ne oluyor da neden oluyor da Kadir Gecesi'nde acaba bu gözünü kırpmayan bu vatanperverlere acunluk yapılıyor?” diye sordu.

İdris Naim Şahin, başını bugün gözaltında olan ve Gülen Cemaati'ne yakın oldukları iddia edilen polis memurlarının çektiği yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ikinci ayağının engellendiği 25 Aralık 2013 günü bakanlık görevinden istifa etmişti.

Adliyede Türk Ceza Kanunu'nun 109. maddesiyle düzenlenmiş "hürriyeti engelleme" suçunun işlendiğini savunan Şahin, “Mesele, devleti aşiret mantığıyla, kabile mantığıyla, dar bir akılla, tutulmuş bir akılla yönetme meselesidir” dedi.