İdris Naim Şahin ekonomik 'büyüme'yi yorumladı: '1 > 0.9'

Güvenlik toplantısı için gittiği Batman'da "büyüme" hakkında konuşan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "1 her zaman 0,9'dan büyüktür. 1 her zaman yarımdan büyüktür. Bizim hedefimiz her zaman biri 1,10, 1,20 ve 1,5'a doğru yüceltmektir. O büyüğü 0,75'e indirerek, yarıma indirmek için planlar yapabilirler" dedi.

Batman'da 10 ilin valisiyle güvenlik toplantısı gerçekleştiren İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Demiryolu Köyü yakınlarındaki Emniyet Müdürlüğü'ne ait Özel Hareket Şube Müdürlüğü binası ile 200 daireli lojman ve sosyal tesislerinin temel atma törenine katıldı. Bakan Şahin, alana gelirken kendisini karşılayan halk oyunları ekibinin davulcusuna 200 lira bahşiş verdi. Burada "Türkiye'nin ekonomik büyümesi"nden bahsetmek isteyen Şahin’in matematik hesabı, Devlet Bahçeli’nin MHP’nin 40. kuruluş yıl dönümünde yaptığı ilginç hesabı aratmadı.

"Polisimiz, jandarmamız değişim için yarışıyor"
Törende konuşan Bakan Şahin, emniyet teşkilatının donanım ve malzeme açısından her geçen gün güçlendiğini söyleyerek, "Polisimiz, Emniyet Müdürümüz ve Jandarma hep değişim için adeta yarış halindedir" dedi.

"Büyük daima iyidir"
Yağmur altında sürdürdüğü konuşmasında "Türkiye'nin büyümesi"nden bahsetmek isteyen Bakan Şahin dinleyenlerin anlamakta zorlandığı ifadeler kullanarak şöyle konuştu:

"Bilerek, bilmeyerek, isteyerek, istemeyerek, korkutularak, kandırılarak bir şekilde yanlış istikamete gidenler oluyor, olabiliyor. Bir taraftan da biz ülkemizi kalkındırıyoruz. 1 her zaman 0,9'dan büyüktür. 1 her zaman yarımdan büyüktür. Bizim hedefimiz her zaman biri 1,10, 1,20 ve 1,5'a doğru yüceltmektir. Büyük daima iyidir ve güçlüdür. Büyüğe iş bileyenler, büyüğü kendine farklı hedef olarak görenler o büyüğü küçültmek, o büyüğü 0,75'e indirerek, yarıma indirmek için planlar yapabilirler. Biz bunun farkında olmak zorundayız"

"Yatırımlar birliğimizin garantisidir"
Bakan Şahin, Batman'a yapılan yatırımın Türkiye'ye yapılan yatırım olduğunu da söyleyerek, "Çünkü biz Batmanla, Samsun'uyla, Artvin'iyle, Ardahan'ıyla, Muğla'sıyla biriz, bütünüz ve birlikteyiz. Bu bütünlüğümüze ve kardeşliğimize göz diken, içeriden ve dışarıdan sadece Batman onlara yeter. Ama ülke sevdasında Batman yalnız değildir" dedi.